Χανιά | Σε δίκη ομοιοπαθητικός που έταζε θεραπείες για τον καρκίνο: Η τραγική ιστορία του ασθενή

χανιά-σε-δίκη-ομοιοπαθητικός-που-έταζ-1320444

Στο Εφετείο Χανίων αναβίωσε χθες η τραγική υπόθεση ενός ασθενούς με καρκίνο, ο οποίος παρότι είχε διαγνωστεί με κακοήθες λέμφωμα, αντί για το νοσοκομείο, προσέφυγε σε ιδιώτη ομοιοπαθητικό φυσιοπαθολόγο, τον οποίο έπειτα κατηγόρησε για την υποτροπή και την κακή έκβαση της νόσου.

Το Δικαστήριο, απήλλαξε τον 43χρονο από τις κατηγορίες της έκθεσης σε κίνδυνο αλλά και της απάτης, καθώς κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν αυτά τα αδικήματα, για τα οποία ο ίδιος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Επίσης το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των παθόντων ότι ο θεραπευτής παρίστανε τον γιατρό.

«Μας έλεγε ότι ο καρκίνος είναι θέμα διατροφής»

Στα γεγονότα αναφέρθηκε λεπτομερώς η σύζυγος του ασθενούς, καθώς ο ίδιος έχει ιδιαίτερα επιβαρυμένη πλέον υγεία. Όπως είπε, ο σύζυγός της είχε διαγνωστεί το 2012 με λέμφωμα, το οποίο μετά από βιοψία διαπιστώθηκε ότι ήταν κακοήθες. Για δύο χρόνια το παρακολουθούσε ιατρικά ώσπου το 2014, είχε πρηστεί ένας αδένας κάτω από τη μασχάλη, γεγονός που τον θορύβησε.

Το ζευγάρι κατοικεί στο Ρέθυμνο.

«Τότε κυκλοφορούσε μία φήμη στο Ρέθυμνο ότι είχε έρθει ένας γιατρός που θεραπεύει τον καρκίνο» τόνισε η μάρτυρας κατηγορίας, εξηγώντας ότι άκουσε για τον συγκεκριμένο θεραπευτή από μία φίλη της, η οποία ισχυρίστηκε ότι εκείνος είχε σώσει τον πατέρα της από τον καρκίνο.

Έτσι, επέλεξαν αντί για το νοσοκομείο να καταφύγουν στον ομοιοπαθητικό. «Μας έλεγε ότι με τις χημειοθεραπείες οι γιατροί καταδικάζουν τον ασθενή σε θάνατο» ανέφερε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι εκείνος τους υποσχέθηκε ότι κατά 96% θα θεραπεύσει τον σύζυγό της. «Μας είπε ότι αν μπει στο νοσοκομείο ήταν καταδικασμένος να πεθάνει» προσέθεσε.

Αναφερόμενη στην μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο θεραπευτής τόνισε: «Μέσω μιας συσκευής με δύο πηνία θα διοχέτευε οξυγόνο με δύο καλώδια μέσα στο σώμα του συζύγου μου και θα σκότωνε τα καρκινικά κύτταρα (…) Πηγαίναμε 3 φορές την εβδομάδα. Μας έλεγε πως είναι γιατρός. (…) Μας έδωσε και μία δίαιτα και μας είπε ότι ο καρκίνος είναι θέμα διατροφής. Μας έδωσε και κάποια σκευάσματα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έβλεπε βελτίωση στην υγεία του συζύγου της, γεγονός που την προβλημάτισε, ωστόσο όπως υποστήριξε, ο θεραπευτής τους είχε τρομοκρατήσει και τους είχε πει ποτέ μα ποτέ να μην πάνε σε γιατρό.

Μετά από έναν χρόνο περίπου και αφού ο καρκίνος πλέον είχε εξαπλωθεί, αναγκαστικά πήγαν στο νοσοκομείο, όταν πλέον ο σύζυγός της είχε έναν όγκο στο λαιμό που εμπόδιζε την κατάποση ενώ είχε πρηστεί πάρα πολύ και η κοιλιά του.

Σε ερωτήσεις της έδρας ως προς το γιατί δεν απευθύνονταν σε γιατρό, η μάρτυρας απάντησε πως πίστευαν ακράδαντα ότι ήταν γιατρός.

Στη συνέχεια και αφού του αφαίρεσαν 2,5 λίτρα υγρά από την κοιλιά, νοσηλεύτηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει χημειοθεραπείες ενώ τους είπαν ότι είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο.

Μετά από όλα αυτά, η ίδια, τηλεφώνησε στον θεραπευτή τον κατηγόρησε ότι τους εξαπάτησε και του ζήτησε πίσω τα χρήματα που του είχαν δώσει, περίπου 3.000 ευρώ.

Ακολούθησαν προστριβές και στη συνέχεια καταγγελίες που οδήγησαν στην δικαστική διαμάχη.

Από τη μεριά της υπεράσπισης, ειπώθηκε πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε υποστήριξε πως ήταν γιατρός ή τους εμπόδισε από το να πάνε σε γιατρούς ή στο νοσοκομείο.

Οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο που τον απήλλαξε από τις κατηγορίες παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ενοχή του.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω θεραπευτής έχει πλέον αναχωρήσει από το Ρέθυμνο καθώς υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook