Χανιά | Σε αποχή οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καντάνου μέχρι να σταματήσει η υποβάθμιση

χανιά-σε-αποχή-οι-μαθητές-του-δημοτικο-1522313

Δυναμική υπήρξε η παρουσία των κατοίκων και των γονέων που απαιτούσαν να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων στη Κάντανο.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία απαίτησε από την κ. Ψαρουδάκη να προχωρήσει σε νέα εισήγηση που να ανακαλεί άμεσα την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καντάνου δηλώνει ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η απόφαση και θα παραμείνουν τα παιδιά σε αποχή μέχρι να σταματήσει η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου και να λειτουργήσει ως εξατάξιο, όπως το απαιτούν οι σύγχρονες αντιλήψεις της εκπαίδευσης και ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός της πολιτείας και με μια φωνή απαίτησαν το δημοτικό σχολείο Καντάνου να λειτουργήσει ως εξαθέσιο.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, «ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία του Δήμου Καντάνου Σελίνου είναι δίπλα στους γονείς και στους μαθητές στηρίζει κάθε κινητοποίηση που στόχο έχει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καλούμε την κυρία Κεραμέως να σταματήσει να υπηρετεί πολιτικές που συρρικνώνουν την ύπαιθρο και στερούν τα παιδιά της υπαίθρου από τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα που έχουν και απολαμβάνουν τα σχολεία του Κέντρου, είναι καιρός να σταματήσει η υποβάθμιση της παιδείας της χώρας μας με το πρόσχημα των αριθμών γιατί είναι αναχρονιστικό το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζουν και άμεσα πρέπει να καταργηθεί με βάση την υπογεννητικότητα και την ερήμωση της υπαίθρου.

Πιστεύουμε ότι η υπουργός θα λάβει υπ όψη της την αναστάτωση αλλά και την δυναμική παρουσία των γονέων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου της Καντάνου που έχει χαρακτηριστεί δυσπρόσιτο για τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι γονείς και οι μαθητές στον ορεινό και δυσπρόσιτο δήμο Καντάνου Σελίνου.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Καντάνου Σελίνου»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook