Χανιά | Σχεδόν έτοιμο το νέο λιμάνι στο Κολυμπάρι – Θα μπορούν να δένουν και σκάφη αναψυχής

χανιά-σχεδόν-έτοιμο-το-νέο-λιμάνι-στο-1207957

Ένα έργο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί στο Κολυμπάρι, δήλωσε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη το Σάββατο ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης. Επεκτάθηκε ο μώλος, δημιουργήθηκαν κυματοθραύστες και τώρα πλησιάζει στην ολοκλήρωση η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κολυμβαρίου:

«Το 2011 το λιμάνι το παλιό ήταν χωρίς άδεια, το καινούριο δεν είχε περιβαλλοντικούς όρους, μελέτη δεν υπήρχε. Πετύχαμε όμως το 2016 να γίνει ένα τριπλό έργο. Η επέκταση του προσήνεμου μώλου, η οποία είναι για την ασφάλεια των σκαφών και έχει τελειώσει, οι τρεις κυματοθραύστες που είχαν εγκριθεί και για την προστασία από τη διάβρωση που και αυτό έχει τελειώσει και τώρα ολοκληρώνεται η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης. Έχουμε καλή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, η χερσαία ζώνη είναι ήδη στο 80%.»Ο δήμος Πλατανιά θέλει το λιμάνι να χρησιμοποιείται και για τουριστικούς σκοπούς, είπε ο δήμαρχος:

«Το είχαμε εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και χρηματοδοτήθηκε ένα αλιευτικό καταφύγιο, όμως όταν παραδοθεί, θα μπορεί να αποκτήσει μικτή χρήση, δηλαδή δεν θα είναι μόνο αλιευτικά σκάφη, αλλά και σκάφη αναψυχής που θα μπορούν να δένουν και να κάνουν εξορμήσεις, πράγμα που θα προσδώσει έναν πιο τουριστικό χαρακτήρα. Και ο χώρος γύρω από το λιμάνι θα είναι επισκέψιμος, φυσικά. Επίσης θα χρηματοδοτηθεί μελέτη επέκτασης για τους κυματοθραύστες, ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι, προστατεύοντας από διάβρωση την ακτή.»Όσον αφορά τη διάβρωση πάντως, αυτή επιμένει σε όλη σχεδόν την ακτογραμμή του δήμου Πλατανιά, ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης:

«Πρόβλημα διάβρωσης υπάρχει στον Ταυρωνίτη, στο Μάλεμε, στον Πλατανιά, στην Αγια Μαρίνα είναι διαχρονικό. Η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ που παραδόθηκε στην Περιφέρεια πριν χρόνια ήταν εν είδει ερευνητικού προγράμματος κι εμείς ζητάμε να αρχίσει πιλοτικά κάπου να εφαρμόζεται. Αλλά θα πρέπει να γίνει μελέτη εφαρμογής ακόμα και γι’ αυτό…»

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού που πρόσφατα είχε οργανώσει ο δήμος Πλατανιά, λέγοντας ότι μαζεύτηκε μεγάλος όγκος σκουπιδιών με τη συμβολή όλων στην κοινή αυτή προσπάθεια:

«Τα πετάνε στις άκρες των δρόμων, στις άκρες των ρεμάτων, τάχα μου να πάει στον πάτο να μην το δει κανείς. Και μετά για να το βγάλεις, θέλεις ολόκληρη επιχείρηση. Εθελοντές και μηχανήματα να τραβάνε με σκοινιά τις σακούλες, τα τσουβάλια. Εκατοντάδες σακούλες, δεκάδες τσουβάλια μέσα από ρέματα. Βγάλαμε και άλλα ογκώδη υλικά. Αποδείξαμε όμως, ότι όλοι μαζί μπορούμε και όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Βάλαμε ταμπέλες, αδειάσαμε χωματερές και οι δέκα μέρες ήταν μια καλή αρχή. Ενεργοποιήθηκαν σύλλογοι, εθελοντές, τα συνεργεία του δήμου, εξωτερικοί συνεργάτες αλλά και οι αιρετοί συνάδελφοί μου για να συντονίσουν. Αυτό που απομένει όμως είναι να αλλάξουμε και τη νοοτροπία μας σε αυτόν τον τομέα», ολοκλήρωσε ο κ. Μαλανδράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook