Χανιά | «Σάρωσε» και τα Σφακιά ο «Τυφώνας» | Photos

χανιά-σάρωσε-και-τα-σφακιά-ο-τυφώνα-943540

Τα Σφακιά ήταν η επόμενη στάση του «Τυφώνα» το σκάφος που έχει αναλάβει να καθαρίσει από τα σκουπίδια ακτές και θάλασσες όλης της χώρας.

To «Typhoon» που μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη θα βρίσκεται στις θάλασσες της Κρήτης, έχει εδώ και μέρες πιάσει δουλειά, με την παρουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη να δείχνει την στήριξη του κράτους σε αυτή την ενέργεια του ιδρύματος Λασκαρίδη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο «Project Typhoon» («Σχέδιο Τυφώνας»), εξόχως σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη για το θαλάσσιο περιβάλλον, που εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων καθώς και πυροσβεστικά μέσα. Στη μεγάλη επιχειρησιακή πλατφόρμα του φιλοξενούνται 5 μεγάλα, κατάλληλα επανδρωμένα φουσκωτά που πραγματοποιούν «επιθετικές αποβάσεις» και καθαρίζουν ακτές οι οποίες είναι απροσπέλαστες με άλλο μέσο.

φωτογραφίες από Fb @Agiaroumelisamaria

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Σάρωσε» και τα Σφακιά ο «Τυφώνας» | Photos

  1. Όλα αυτά γίνονται μάλλον για λόγους εντυπωσιασμού (δες Μαρέβα Μητσοτάκη) παρά για λόγους ουσίας.
    Το να μαζέψει λίγους τόνους σκουπίδια από το βυθό (καρέκλες, σίδερα, δίχτυα, κ.ά.) δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απειροελάχιστο ποσοστό από τη σαβούρα που βρίσκεται εκεί και χύνονται επιπλεόν καθημερινά τόσο άλλα.
    Για λόγους ευαισθητοποίησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μαζί βέβαια με πολλές άλλες δράσεις λιγότερου κόστους, αλλά βλέποντας ρεπορτάζ από τα Χανιά με 8 στις 10 φωτογραφίες να είναι πρώτη μούρη η Μαρέβα εκπροσωπώντας το κράτος (από που κι ως που;), μάλλον χάνεται και η ουσία του όλου εγχειρήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook