Χανιά | Ρυθμός και κρουστά για παιδιά και μεγάλους – Ένα πρόγραμμα διασκέδασης στον Βάμο

χανιά-ρυθμός-και-κρουστά-για-παιδιά-κα-1538018

Μαθήματα μουσικής με κρουστά για παιδιά και μεγάλους πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου.

Τμήματα για ενήλικες: Κάθε Δευτέρα 19:30 – 20:30

Στο πρόγραμμα «Ρυθμός και κρουστά» οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα παίξουν διάφορα μικρά κρουστά όργανα και θα εκτελέσουν πολλά μουσικά παιχνίδια με εργαλεία τα όργανα, αλλά και το σώμα και τη φωνή.

Θα παίξουν μεγάλα αφρικάνικα τύμπανα, τα djembe, και θα συντονιστούν σε ένα κοινό ρυθμό, θα δημιουργήσουν ρυθμικά μοτίβα και φράσεις και θα αυτοσχεδιάζουν.

Οι συμμετέχοντες, επίσης, θα πειραματιστούν με διάφορα αντικείμενα που μπορούν να παράγουν ήχο με στόχο να αναδυθεί ρυθμός.

Για τη συμμετοχή σε αυτήν τη δραστηριότητα δε χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση μουσικής.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να βρουν νέους τρόπους έκφρασης, να νιώσουν δημιουργικά και να συντονιστούν με άλλα άτομα μέσω της μουσικής.

Ρυθμός και Κρουστά για παιδιά άνω των 6 ετών – Κάθε Δευτέρα 18:00-19:00

Το μάθημα αυτό δουλεύει πάνω στην αντίληψη του ρυθμού, το χτίσιμο ενός ρυθμού με διάφορα μικρά όργανα και κάποιες απλές τεχνικές σε αφρικάνικα τύμπανα, τα djembe.

Το τραγούδι και η φωνή είναι πάντα παρόντα να μας συνοδεύσουν, να μας βοηθήσουν και να μας διασκεδάσουν. Έτσι στην παρέα μας θα υπάρχουν και ρυθμικά παιχνιδοτράγουδα από διάφορες χώρες.

Τα εργαλεία του μαθήματος, πέρα από τα όργανα και τη φωνή είναι το σώμα και οι ήχοι του, κινητικά παιχνίδια, οι μουσικοί σωλήνες και οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να βγάλει ήχο.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να συντονίζονται σε ένα κοινό ρυθμό, να δημιουργούν ρυθμικά μοτίβα και φράσεις και να μαθαίνουν να ακούν και να ακολουθούν ο ένας τον άλλον.

Εμψύχωση-συντονισμός: Άλκης Πασχαλίδης

Πληροφορίες: 6979408588

[email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook