Chania Rock Festival: Ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης είναι και φέτος εδώ – Αφιερωμένο στη μνήμη του Σταμάτη Ζολινδάκη

chania-rock-festival-ένα-από-τα-πιο-σημαντικά-φεστιβάλ-884489

Το Chania Rock Festival, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, που ξεκίνησε το 2002, θα διεξαχθεί για μία ακόμα φορά στον μαγικό χώρο του Προμαχώνα San Salvatore της πόλης των Χανίων, στην Κρήτη, από την Πέμπτη 4 μέχρι το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019.

Όλα αυτά τα χρόνια, τεράστια σχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου, έχουν προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: [Blind Guardian (GER), Sabaton (SWE), Kreator (GER), Paradise Lost (UK), W.A.S.P (USA), U.D.O (GER), Anathema (UK), Therapy? (IRL), Soulfly (BRA), D-A-D (DEN), Phil Campbell And The Bastard Sons (UK), Warlord (USA), Moonspell (POR), H.E.A.T. (SWE), Blaze Bailey (GB), Warrel Dane (U.S.A.), Grave Digger (GER), Cutting Crew (UK), αλλά κι εγχώρια σχήματα/καλλιτέχνες [Gus G, Septicflesh, Last Drive, Spitfire, Inner Wish, Rock N’ Roll Children, Planet Of Zeus, Nightstalker, Villagers of Ioannina City κ.α.].

Μία καινοτομία του φετινού Chania Rock Festival, είναι ότι θα έχει δωρεάν μέρα για το κοινό την Πέμπτη 4 Ιουλίου, όπου θα εμφανιστούν 10 συγκροτήματα από τα Χανιά σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής Rock σκηνής. Τα σχήματα είναι : ΠΛΗΝΘΕΤΕΣ,  HIDDEN SEEK,  HEMINGWAYS,  ΤΡΙΩΝΥΜΟ,  NORTHWAVES,  THE DRAGONS,  THE HALICUTI BAND,  OBLIVION,  NOISY WHISPER και PLANETNONE.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, headliner θα είναι μία πραγματική ντίβα της rock μουσικής, με λαμπρή καριέρα, που τραγουδά με την ίδια άνεση heavy metal και όπερα. Η Tarja Turunen, μία από τις πιο δημοφιλείς περσόνες στη rock μουσική, έρχεται να ξεσηκώσει το Chania Rock Festival (σε αποκλειστικότητα για τη χώρα μας φέτος) και να μας καθηλώσει με τη μαγική της φωνή.

Η πρώην τραγουδίστρια των NIGHTWISH,  είναι μία καλλιτέχνιδα με απίστευτες δυνατότητες, τεράστιο κατάλογο τραγουδιών, γεμάτη δημιουργικές ανησυχίες, μεγάλη βάση οπαδών, σαγηνευτική παρουσία, δυναμική περσόνα και πάντα με εκπληκτικούς μουσικούς που την πλαισιώνουν. Μαζί με την Tarja, θα εμφανιστεί ο θρυλικός κιθαρίστας Uli Jon Roth, ο οποίος έχει γράψει λαμπρή ιστορία με τους θρυλικούς SCORPIONS και θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Την ημέρα συμπληρώνουν οι Ιταλοί female-fronted symphonic metallers, SINHERESY, οι doomsters DOOMOCRACΥ από το Ηράκλειο της Κρήτης με συνεπή δισκογραφική και συναυλιακή παρουσία, ενώ πρώτοι εμφανίζονται οι Αθηναίοι extreme metallers, DECIPHER, οι οποίοι κέρδισαν τον διαγωνισμό «Γιώργος Μανουσέλης» που διεξήχθη πριν μερικούς μήνες εις μνήμη ενός εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν λίγα χρόνια…

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, headliners θα είναι οι DEMONS & WIZARDS Το συγκρότημα που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας δύο από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο χώρο της heavy metal μουσικής για τη χώρα μας. Του Hansi Kursch, τραγουδιστή και ηγέτη των Γερμανών βάρδων, BLIND GUARDIAN και του Jon Schaffer, κιθαρίστα, συνθέτη και αδιαμφισβήτητου αρχηγού των Αμερικάνων ICED EARTH. Το γκρουπ αυτό, το οποίο θα κάνει ελάχιστες, επιλεγμένες εμφανίσεις σε μεγάλα Ευρωπαΐκά φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι, επέλεξε τα Χανιά για την αποκλειστική εν Ελλάδι συναυλία του!!!

Μαζί τους θα είναι το μεγαλύτερο διαχρονικά metal συγκρότημα όλων των εποχών για την Ελλάδα, οι ROTTING CHRIST, με περισσότερες από 1200 συναυλίες κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από τη Νότια Αμερική μέχρι και τη Μέση Ανατολή και σχεδόν σε όλα τα μεγάλα, διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Το Σάββατο ακόμα, θα εμφανιστούν οι θρύλοι του New Wave Of British Heavy Metal, οι Σκοτσέζοι HOLOCAUST, από τις βασικές επιρροές γκρουπ όπως οι METALLICA ή οι GAMMA RAY, με τον ύμνο “Heavy metal mania”, οι Τυνήσιοι folk power metallers CARTHAGODS, οι οποίοι αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φεστιβάλ και η all-female μπάντα διασκευών από την πατρίδα μας, οι DIAMOND SIGNS.

Το  Chania Rock Festival 2019 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σταμάτη Ζολινδάκη που χάσαμε πρόσφατα

Τα εισιτήρια διημέρου κοστίζουν 55 ευρώ ενώ τα ημερήσια 35 ευρώ και διατίθενται ηλεκτρονικά στο: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets

Φυσικά σημεία πώλησης στα Χανιά

Avalon Rock Pub

Bar 53

Βarfly

Rock Sugar

Monsterville

Facebook event: https://www.facebook.com/events/749704925370772/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook