Χανιά | “Ξεκλείδωσε” σύνθετη τουριστική επένδυση 303 εκ. ευρώ στο δήμο Πλατανιά

Ξενοδοχειακή μονάδα του Ομίλου Leptos στην Κρήτη © leptosgreece.com

Το «πράσινο φως» από τον αρμόδιο Δήμο Πλατανιά αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης έλαβε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης Costa Nopia, του κυπριακού Ομίλου Leptos.

Το project, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Κολυμβαρίου στη θέση Ραβδούχα, έχει προϋπολογισμό 303 εκατ. ευρώ και σχεδιάζεται από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρική του Ομίλου Leptos.

Η προτεινόμενη επένδυση εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις του Δεκέμβριου του 2019 από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ένα μικρό γκολφ 9 οπών και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές φιλοξενίας, όπως τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, πολιτιστικές εγκαταστάσεις (π.χ. Μουσείο Ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων) κ.λπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ