Χανιά | «Θεατρική σκηνή» – Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη… «μάχη του Γαλατά» στο δημοτικό συμβούλιο

χανιά-θεατρική-σκηνή-η-πρωτοβουλί-1658288

Προεκλογικούς θεατρινισμούς καταλογίζει σε… όλους, με αφορμή τα τραγελαφικά γεγονότα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για τη μονοδρόμηση ή όχι δρόμου στον Γαλατά, η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος».

Αναφέρει:

«Την εβδομάδα που πέρασε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Κυδωνίας. Είχε προηγηθεί μια διετία μελετών από ειδικούς και διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε πλήρης συμφωνία με την εξαίρεση ενός τμήματος δρόμου με μήκος περίπου 60μ. στην περιοχή του Γαλατά. Ποια ήταν η διαφωνία; Η μελέτη προέβλεψε μονοδρόμηση και πεζοδρόμια, ενώ το Τοπικό Συμβούλιο και ντόπιοι καταστηματάρχες ήθελαν δρόμο διπλής κατεύθυνσης χωρίς πεζοδρόμια.

Πάνω σε αυτά τα 60μ. ασκήθηκαν όλες οι πολιτικές επιρροές και δόθηκαν μάχες επί μαχών, χωρίς βέβαιη κατάληξη. Με λίγα λόγια είδαμε και ακούσαμε πράματα και θάματα:

· Είδαμε ένα Τοπικό Συμβούλιο (του Γαλατά) να απαιτεί να μην υπάρχουν πεζοδρόμια!

· Ακούσαμε καταστηματάρχες του δρόμου να ισχυρίζονται ότι η μονοδρόμηση και τα πεζοδρόμια θα τους δημιουργήσουν επαγγελματικό πρόβλημα!

· Δεν ακούσαμε τη γνώμη των μελετητών και των ειδικών, γιατί ουδείς από την Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να παρίστανται.

· Μετά από πολύ-πολύ καιρό είδαμε σύσσωμες τις παρατάξεις Παπαδογιάννη και Αρχοντάκη (αυτό κι αν ήταν θαύμα!) να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα στο πλευρό των καταστηματαρχών και του τοπικού συμβουλίου!

· Ακούσαμε τις παρατάξεις που είναι φίλα προσκείμενες στο ΚΚΕ και την Ανταρσύα να αντιστρατεύονται τη δημιουργία πεζοδρομίων, γιατί αυτό θέλει το Τοπικό Συμβούλιο! Την επόμενη φορά που κάποιος τους κατηγορήσει ότι κάνουν «πολιτική πεζοδρομίου», ας το ξανασκεφτεί.

· Ακούσαμε τον δήμαρχο να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» αποσύροντας άγαρμπα το θέμα, μετά από μια απαράδεκτη διαδικαστική ντρίπλα του Αρχοντάκη.

· Είδαμε τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσύα να αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι μαζί με τις συντηρητικές παρατάξεις και τους εν λόγω καταστηματάρχες του Γαλατά!

· Διαβάσαμε (αλίμονο) την επόμενη μέρα στον τοπικό Τύπο πρωτοσέλιδο περί «διάλυσης του Δήμου».

Τα συμπεράσματα πολλά, αλλά οφθαλμοφανές μόνο ένα:

Πλησιάζουν δημοτικές εκλογές! Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τα 60 μέτρα δρόμου θα μοιάζουν λίγα για να λυθεί το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα συγκροτούν μια απλόχωρη θεατρική σκηνή!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ * Πρώτα ο Άνθρωπος»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Θεατρική σκηνή» – Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη… «μάχη του Γαλατά» στο δημοτικό συμβούλιο

  1. «Ακούσαμε τις παρατάξεις που είναι φίλα προσκείμενες στο ΚΚΕ και την Ανταρσύα να αντιστρατεύονται τη δημιουργία πεζοδρομίων, γιατί αυτό θέλει το Τοπικό Συμβούλιο! Την επόμενη φορά που κάποιος τους κατηγορήσει ότι κάνουν «πολιτική πεζοδρομίου», ας το ξανασκεφτεί»

    Μιλάμε για επιχείρημα, όχι αστεία!!

    Οι άλλοι αντέταξαν τα αιτήματα των δημοτών και του τοπικού συμβουλίου και η παράταξη που επικαλείται το «Πρώτα ο άνθρωπος» (sic) κάνει λογοπαίγνια για τα πεζοδρόμια!

    Μάλλον πρέπει να μας πουν για ποιον άνθρωπο μιλάνε! Γιατί άνθρωπος είναι και ο μεροκαματιάρης, άνθρωπος είναι και ο επενδυτής (sic) μιας και γεμίσαμε από δ’αυτούς!

  2. Όποιος τολμήσει να περάσει από αυτά τα 60 μέτρα θα καταλάβει πολλά. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλει να περάσει ξανά από αυτό το σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook