Χανιά | «Τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του καφέ Κήπος»

χανιά-τεράστιες-πολιτικές-ευθύνες-σ-770709

Τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του καφέ «Κήπος» βλέπει ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Γιάννης Σαρρής που φιλοξενήθηκε το πρωί στο στούντιο του SUPER FM 89,6 και στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά, στο απόηχο των χθεσινών αποκαλύψεων του zarpanews.gr.

ΕΔΩ: Τι συμβαίνει με το καφέ του Δημοτικού Κήπου Χανίων; Το μισθωτήριο συμβόλαιο στο επίκεντρο έρευνας

«Ξεκινήσαμε για έξι χρόνια και φτάσαμε στα 30. Από όλη αυτή τη διαδικασία πιστεύω ότι αναδεικνύεται περίτρανα μια λογική με βάση την οποία λειτουργούσαμε στα δημοτικά πεπραγμένα της πόλης και αυτή εμπεριέχει τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, μια λογική η οποία λέει ότι εμείς διαχειριζόμαστε σαν ιδιοκτήτες την περιουσία του Δήμου» τόνισε ο κ. Σαρρής.

Όπως προσέθεσε, ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ αποφάσισε να διερευνήσει όλα τα μισθώματα από τα οποία βγάζει χρήματα η επιχείρηση. «Αφορούσαν όλους τους χώρους, δεν στοχοποιήσαμε το καφέ. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ξεκινήσαμε και βρήκαμε ότι το 1996 έγινε ένα συμφωνητικό για έξι χρόνια από την τότε διοίκηση» τόνισε, σημειώνοντας πως «ο νόμος και τότε και τώρα προβλέπει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πλειστηριασμό, να γίνει δηλαδή πλειοδοτική διαδικασία. Τότε δεν έγινε η νόμιμη διαδικασία, συνεπώς υπάρχει θέμα εγκυρότητας. Στη συνέχεια, λίγους μήνες πριν λήξει, ανανεώνεται για 12 χρόνια ακόμα η υπάρχουσα μίσθωση μέχρι το 2014! Ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα για παρατάσεις, δηλαδή πρέπει να ξαναγίνει η πλειοδοτική διαδικασία από την αρχή. Δηλαδή διπλό φάουλ. Μετά το 2010, τέσσερα χρόνια πριν λήξει η σύμβαση… παρατείνεται για 12 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2014, δηλαδή μέχρι το 2026!

Τεράστιες πολιτικές ευθύνες – Προχωρούν δικαστικά

Ο ίδιος, συνέχισε λέγοντας ότι «ξια να προλάβουν τις εξελίξεις και πιθανές διαφοροποιήσεις που θα έφερνε ο Καλλικράτης, «παρέτειναν» τη σύμβαση για 12 χρόνια ενώ θα μπορούσε αυτή -η μη νόμιμη- παράταση, να επιχειρηθεί να δοθεί το 2013 για παράδειγμα.

«Έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε δικηγόρο για να το προχωρήσουμε με τον εξής τρόπο: Να κριθεί δικαστικά η νομιμότητα αυτής της διαδικασίας και μετά βλέπουμε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει προσωπικά με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και ούτε θέλουμε να τον βγάλουμε έξω για να βάλουμε τον δικό μας. Θέλουμε να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει, να γίνει ο πλειστηριασμός και με διαφάνεια και νομιμότητα να το πάρει όποιος κριθεί πιο κατάλληλος» προσέθεσε.

Παρέμβαση Κουλιεράκη

Για την περίοδο της πρώτης μίσθωσης, παρενέβη τηλεφωνικά ο τότε αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΔΗΠΕΧ το 1996, κ. Γιάννης Κουλιεράκης. Ο κ. Κουλιεράκης, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι το καφέ μεταβιβάστηκε μισθωμένο στην ΔΗΠΕΧ από τον Δήμο Χανίων και εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Σαρρής: Εμείς δεν στοχοποιούμε κανέναν

«Η ιστορία ξεκίνησε όπως ξεκίνησε για έξι χρόνια και τώρα έχουμε 30! Το ξεχάσαμε; Πώς φτάσαμε στα 30 χρόνια; Αυτό είναι το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που απασχολεί τους Χανιώτες. Είναι ιδιοκτησία κάποιου; (…) Το γεγονός ότι οι παρατάσεις που έχουν γίνει είναι άκυρες, αυτό είναι δεδομένο» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Σαρρής.

Τιμολόγια στα συρτάρια του ΚΑΜ

Παράλληλα, ο κ. Σαρρής εξαπέλυσε βολές για την λειτουργία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ την περίοδο 2011 – 2014. «Μέχρι το 2014 υπήρχαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Φανταστείτε ότι δεν είχαν σταλεί στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, δεν είχαν βεβαιωθεί τιμολόγια, βρήκαμε τιμολόγια στα συρτάρια, παρενέβη ο Δήμος Χανίων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ξεκίνησε μια προσπάθεια να μπει μια τάξη… δεν είναι εύκολο.» ανέφερε.

Θετικό βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένο ο «Κλεισθένης»

Ερωτηθείς για το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, ο κ. Σαρρής, τόνισε πως κινείται σε θετική κατεύθυνση, επισημαίνοντας παράλληλα την «ανάγκη για περισσότερο χώρο στα οικονομικά των Δήμων ώστε να τα χειρίζονται με περισσότερη ανεξαρτησία, απλοποίηση της γραφειοκρατίας» και – «Μεγάλη κατάκτηση η απλή αναλογική» χρόνιο αίτημα της κοινωνίας, δεν νοθεύει την ψήφο των πολιτών και δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας

«Δεν είμαστε δεκανίκι του Βάμβουκα – Κάναμε προγραμματική αντιπολίτευση»

Σε σχέση με την στάση που τήρησε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η «Πρωτοβουλία Πολιτών» ο κ. Σαρρής τόνισε: «Πιστεύουμε πως η δουλειά μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν να είμαστε αντίπαλοι του Βάμβουκα, αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου. Κάναμε προγραμματική αντιπολίτευση και θεωρούμε πως αυτό είναι το αυτονόητο που πρέπει να κάνει μια δημοτική παράταξη. Δεν γίνεται κάθε φορά ο Δήμαρχος να είναι ο απόλυτος εχθρός, αυτό προσβάλει και τους Δημότες».

Αναφέρθηκε δε ξανά στην λεγόμενη… «υπερπαράταξη» των δημοτικών συμβούλων εκείνων που αν και ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, έπαιρναν κοινές θέσεις σε διάφορα καίρια ζητήματα όπως τα τραπεζοκαθίσματα και οι κοινόχρηστοι χώροι, ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών, ο παραχωρούμενος χώρος στο Ενετικό Λιμάνι, η εργολαβία καθαριότητας και άλλα.

«Αυτά τα άτομα που είχαν συμμετοχή σε όλα τα σημερινά προβλήματα είτε από τη θέση της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σε αυτές τις παρατάξεις, κάνουν τη δική τους παράταξη. Γιατί, για να μας σώσουν;» διερωτήθηκε.

zarpanews.gr

 

5 thoughts on “Χανιά | «Τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του καφέ Κήπος»

  1. Ποινικές ευθύνες κ. Σαρρή όχι πολιτικές. Πολύ το στρογγυλευεις. Ποιοι ήταν υπεύθυνοι τότε.ο κ.Λειψακης που έκανε παράταση όπως έλεγε το προηγούμενο ρεπορταζ θα βγει να μιλήσει; Ο κ. Βιρβιδακης?

  2. Δεν ξερω και δεν με ενδοιαφερει τι εχει γινει, εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα στολιδι που προφανως ο επιχηρηματιας που το διαχειριζεται εχει ριξει παρα πολα χρηματα, για να το βελτιωνει καθε χρονο και περισσοτερο.. Ειμαι απολυτως βεβαιος οτι σε αντιθετη περιπτωση απλα θα ειχε μαραζωσει και θα ηταν αλλο ενα αντρο συγκεντρωσης ναρκομανων και περιθωριακων τυπων.. οπως τα περισοτερα περιουσιακα στοιχεια του Δημου

  3. Αυτό που είχα απορία πάντα ήταν ο τρόπος που πέρασε από τον πρώτο στον τελευταίο. Δεν το κρύβει το καφέ κήπος το λέει στην ιστορία του. Διάβαζα τη Ζαχαρένια που κι αν έχει φάει ψωμί και αλάτι εκεί πέρα. Ναι στολίδι, ναι άξιο αλλά ρε φίλε μια ζωή στα Χανιά κάνουμε τα στραβά μάτια για συγγενείς, για εκκλησιάζοντες, για ρυάκια, έργα, μπατζανάκηδες. Το καφέ δεν είναι σκουλαρίκι και επίσης δεν είναι κουμπαριά

  4. ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ AIR BNB ΚΑΙ ΤΗΣ FRAPORT, ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ» ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ;;;;
    (ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΔΕΡΝΑ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)
    ΕΔΩ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΤΡΥΠΗΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ…
    Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook