Χανιά | «Τέλος» τα αυτοκίνητα μέσα στην πλατεία της Σπλάντζιας – Θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους στη Δασκαλογιάννη

χανιά-τέλος-τα-αυτοκίνητα-μέσα-στην-1092112

Την οριστική απομάκρυνση και απαγόρευση κυκλοφορίας για τα οχήματα στην πλατεία 1821 στη Σπλάντζια στα Χανιά, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στη σημερινή συνεδρίασή του.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έρχεται μετά από ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου της Κοινότητας Χανίων και αφορά στην επικαιροποίηση της απόφασης 776-2008 του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και ουσιαστικά θα απαγορεύει τη χρήση της πλατείας και περιμετρικά των στενών από την κυκλοφορία οχημάτων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης που εισηγήθηκε το θέμα, εξήγησε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αφορά όλα τα οχήματα για όλες τις ώρες, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για την τροφοδοσία των καταστημάτων (07:00-09:00 καθημερινά) και για της χρήσης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους

Μάλιστα, ο κ. Τσουπάκης συμπλήρωσε πως θα υπάρξει έμπρακτη πρόβλεψη για τις θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων, με οριοθέτηση και διαγράμμιση σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της οδού Δασκαλογιάννη. Η σήμανση θα καταδεικνύει τις θέσεις όπου θα αναγράφονται οι αριθμοί κυκλοφορίας για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων και θα παρκάρουν αποκλειστικά και μόνο αυτοί στα αριστερά της οδού Δασκαλογιάννη.

Σημανδηράκης: Οριστική λύση με πεζοδρόμηση της Δασκαλογιάννη

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε η περιοχή της Σπλάντζιας είναι ιστορική και τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξή της γίνεται με έναν ασύδοτο τρόπο για τον ελεύθερο χώρο. «Θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική παρέμβαση, όμως ο Δήμος στερείται ενός βασικού εργαλείου για αυτόν τον σκοπό, της δημοτικής αστυνομίας. Η ριζική αλλαγή της κατάστασης θα γίνει με τη μελλοντική πεζοδρόμηση της Δασκαλογιάννη, που θα προκύψει όμως με τα αποτελέσματα του ΣΒΑΚ για τη συνολική παρέμβαση σε όλη την παλιά πόλη», συμπλήρωσε.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | «Τέλος» τα αυτοκίνητα μέσα στην πλατεία της Σπλάντζιας – Θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους στη Δασκαλογιάννη

  1. Καλό αυτό, καλή αρχή. Πεζοδρομείστε όλη την Δασκαλογιάννη όπως έχετε σκοπό, φτιάξτε δίκτυο ποδηλατοδρόμων που να συνδεει το κέντρο με περιοχές κατοικίας, μερικούς χώρους πρασίνου όπου υπάρχει ακομα χώρος, και θέσεις στάθμευσης και θα αλλάξει όλη η πόλη.

  2. Να κάνει το ίδιο και στη Σηφακα που δε βρίσκουμε να παρκαρουμε ποτε! Υπάρχει πινακίδα για τα ματια του κόσμου! Παρκαρουν οι εκτος απο τους μόνιμους.Οταν υπηρχε η δημοτική αστυνομία κατι γινοταν.

  3. Καλημέρα σας.ΑΝ γίνει,θα είναι 1 πολύ καλή αρχή,για το κυκλοφοριακό.Αλλά πρέπει να γίνει κ αλλού,π.χ. στο κουμ καπί(καλά,εννοείται να υπάρχει ωράριο για τα αυτοκίνητα των προμηθευτών) κλπ.Οι Χανιώτες,πρέπει να μάθουμε να περπατάμε κ λίγο…..

  4. Να δω ποτε θα λειτουργησουν και για τους κατοικους απο την μερια της δυτικης ταφρου στη οδο Μελετιου Πηγα οι θεσεις σταθμευσης? Οι θεσεις σταθμευσης υπηρχαν για τους κατοικους στην δεξια μερια του δρομου, στις οποιες παρκαραν ολοι εκτος απο τους κατοικους. Μετα δε που επεσε και ενα κομματι του λοφου (προμαχωνας Αγ. Δημητριου) καποιοι εβγαλαν ακομα και την ταμπελα που υπηρχε για την σταθμευση των μονιμων κατοικων. Αληθεια ποιος εβγαλε την πινακιδα? Ο δημος η καποιος ιδιωτης? Ο δημος χανιων τι θα κανει για αυτο? Ποτε επιτελους θα λειτουργεισει σωστα το ολο θεμα με το παρκινγκ για τους κατοικους της παλιας πολης? Βγαζουμε καθε χρονο καρτα σταθμευσης, για ποιο λογο? Ελπιζω πραγματικα να κανει κατι ο δημαρχος χανιων και να λυσει το προβλημα με την σταθμευση, κατι που δεν εχει γινει ως τωρα απο καμια προηγουμενη δημοτικη αρχη.

  5. Οι πινακίδες ειναι διακοσμητικες οπως κσι οι κάρτες! Οι θεσεις μονιμων κατοικων δεν υπάρχουν παρκαρουν ολοι εκτος απο αυτους! Η παλια πολη έχει πολλά προβλήματα οπως φασαρία, ολη η νυχτερινή ζωή των χανιων έχει έρθει εδω, η μουσική δε σταματα στις 23.00 δεν υπάρχουν ωρες κοινης ησυχίας! Δε μπορουμε να παρκαρουμε με τις θεζεις να εινσι πιασμενες απο ενοικιαστικα και ολους που εχουν μαγαζιά στη παλαια πολη!Ενω γραφουν στη πολη μεσα οσους δεν εχουν καρτες λογω τω παρκομετρων, οπου υπάρχει μονο πινακίδα δε ασχολείται κανεις. Μονο κάρτες να βγαζουμε διακοσμητικες!

  6. Μακαρι να γινει… Μενω Παλια πολη κοντα στο συντριβανι και παρκαρω καθε μερα στην ανατολικη ταφρο… και τα βραδια περιμενω και αναμονη κανενα 20λεπτο… δεν ειναι κατασταση αυτη.. Εμεις που εχουμε καρτες γιατι τις βγαζουμε; Που ειναι η δημοτικη αστυνομια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook