Χανιά | «Τα ρίχνει» στον ΟΑΚ ο ΤΟΕΒ Δ. Αποκόρωνα για τη διακοπή του νερού

χανιά-τα-ρίχνει-στον-οακ-ο-τοεβ-δ-απο-889730

Ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα του zarpanews.gr για κατοίκους του Αποκόρωνα που εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχουν μείνει χωρίς νερό, εξαιτίας τη μη ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (δείτε ΕΔΩ), εξέδωσε την Παρασκευή ο ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα.

Στο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης το ΔΣ του ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα, κατηγορεί τον ΟΑΚ ότι «από τις 27 Νοεμβρίου ο ΟΑΚ εντελώς αυθαίρετα και παράνομα προέβη στη διακοπή παροχής νερού στα δίκτυά του», μετά την «δίκαια άρνηση του ΤΟΕΒ να υπογράψει τη σύμβαση του 2019, την οποία συνέταξε μονομερώς ο ΟΑΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα

Καθιστούμε γνωστό ότι την 27-11-2019 ο ΟΑΚ Α.Ε., εντελώς αυθαίρετα και παράνομα προέβη στη διακοπή παροχής νερού στα δίκτυά μας με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψης συνεπειών και αναγκών.

Η παράνομη αυτή ενέργεια επήλθε ένεκα της δίκαιης άρνησής μας να υπογράψομε με τον ΟΑΚ Α.Ε. σύμβαση παροχής νερού για το έτος 2019.

Και αυτό διότι, ο ΟΑΚ Α.Ε. μονομερώς συνέταξε μία σύμβαση η οποία δεν ήταν δυνατόν να υπογραφεί από εμάς καθόσον :

1. Η τιμή χρέωσης του κυβικού μέτρου ανήρχετο σε 0,11 € το κ.μ. + Φ.Π.Α. Η τιμή αυτή για μας είναι απαγορευτική.

2. Ουδεμία εγγύηση παροχής νερού κατάλληλου για τις αγροτικές καλλιέργειες υπήρχε από τον ΟΑΚ (νερό Ζούρμπου). Και στην ουσία δε, η διαπίστωση της καταλληλότητας θα βάρυνε τον ΤΟΕΒ.

3. Η ευθύνη αποκατάστασης βλαβών σε αγωγούς και δίκτυα και η αποζημίωση ένεκα αυτών σε τρίτα πρόσωπα, βάρυνε τον ΤΟΕΒ.

4. Ο ΟΑΚ Α.Ε. ουδεμία ανελάμβανε δέσμευση για εκσυγχρονισμό του πεπαλαιωμένου δικτύου και δεξαμενών που έχει ως αποτέλεσμα πλέον των άλλων και το ότι υπάρχουν τεράστιες χρεώσεις εις βάρος μας από νερό που χάνεται από τις τρύπιες δεξαμενές και το φθαρμένο αρδευτικό σύστημα.

Ενημερώνουμε όλους τους καταναλωτές μας ότι ο ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα ήδη προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να προστατεύσει τους καταναλωτές του από κάθε αυθαιρεσία του ΟΑΚ Α.Ε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook