Χανιά | «Στενάζει» η εστίαση από τα μέτρα – Έκλεισαν ήδη δύο μαγαζιά, φόβοι για περισσότερα

χανιά-στενάζει-η-εστίαση-από-τα-μέτρ-1128685

Χτύπημα, που μπορεί να αποβεί και τελειωτικό για αρκετές επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης, αποτελούν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό σήμερα. Το lockdown θα γονατίσει τον κλάδο, είπε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Χανίων, Βασίλης Οικονομάκος:

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν. Κλείνουμε πάλι τη νύχτα και αυτή τη φορά δεν υπάρχει η ελπίδα της τουριστικής σεζόν για να ελπίζουμε. Περιμένουμε την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων, αλλά αν κρίνουμε από την Θεσσαλονίκη, δεν περιμένουμε και πολλά. Καλά τα επιδόματα που δίνουν στον κόσμο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές  που δίνονται στις επιχειρήσεις είναι δάνεια», τόνισε ο κ. Οικονομάκος, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχουν τουλάχιστον δύο καταστήματα που έκλεισαν οριστικά υπό το βάρος των μέτρων:

«Έχει έρθει χειμώνας και σκεφτείτε τους συναδέλφους που δούλεψαν εποχικά και ήταν μια κουτσουρεμένη σεζόν, και τώρα πάλι πρέπει να κλείσουν. Εστίαση δεν είναι μόνο το Παλιό Λιμάνι, είναι και άλλα μαγαζιά. Υπάρχουν μικρά μπαρ που είχαν κλείσει εδώ και λίγες μέρες λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος στις 23:30. Και η εστίαση δεν έχει την πολυτέλεια να κλείνεις για ένα μήνα, έχει τόσους φόρους και τόσα έξοδα, που πρέπει να λειτουργεί συνεχώς. Δυο μικρά μαγαζιά έχουν ήδη κλείσει οριστικά αυτές τις μέρες και στο μέλλον βλέπουμε να έχουμε και άλλα λουκέτα.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης τόνισε επίσης ότι υπάρχει έντονη δυσπιστία από τον κλάδο προς την κυβέρνηση, μετά τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας:

«Όταν ξεκίνησε η διαδικασία δεν αμφισβητούσαμε τα επιστημονικά δεδομένα. Άλλα βλέπουμε παλινωδίες και έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας. Πώς να δείξουμε εμπιστοσύνη, όταν το Σάββατο ανακοινώνουμε μέτρα για να μην κλείσουμε, και την Πέμπτη ανακοινώνουμε ότι κλείνουμε«, αναρωτήθηκε ο κ. Οικονομάκος.

Ο Σύλλογος Εστίασης ζητάει από την κυβέρνηση επαναφορά αφορολόγητου, μείωση φορολογίας και ΦΠΑ, μείωση ενοικίου άλλα με μέτρα και για τους ιδιοκτήτες που θα χάσουν το εισόδημά τους. Επίσης, επιδότηση για όσους κλείσουν, αλλά και στήριξη των υγειονομικών δομών.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Στενάζει» η εστίαση από τα μέτρα – Έκλεισαν ήδη δύο μαγαζιά, φόβοι για περισσότερα

  1. Με βουλευτίνα της νουδούλας δικιά σας και μάλιστα πρώτη σε ψήφους(!) και αφήσατε να γίνει τέτοια αδικία? Γιατί η Κρήτη από κίτρινη έγινε εν μια νυκτί γκρί του πέθαμενατζή?? Και άνευ οιασδήποτε αντίδρασης?

    1. Και τι απαίτηση έχεις από τη «βουλευτίνα της νουδούλας» δηλαδή; Ας είμαστε και λίγο σοβαροί αυτή τη δύσκολη ώρα. Καλό θα ήταν να μη λαϊκίζουμε και να μη λέμε παράλογα πράγματα. Πρέπει να επικρατήσει το αίσθημα ομόνοιας και όχι οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook