Χανιά | «Ρος και Ρέιτσελ», μια παράσταση για φωνή και πιάνο στο θέατρο Κυδωνία

χανιά-ρος-και-ρέιτσελ-μια-παράσταση-1074473
SONY DSC

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, ανακοινώνει την πρεμιέρα του έργου «Ρος και Ρέιτσελ» του άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, στον ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ του θεάτρου Κυδωνία την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 μμ.

Το θέατρο Κυδωνία ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Ιουλίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των ανοικτών θεάτρων στη χώρα μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που αφορούν στην επιδημία του κορωναϊού. Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω παράσταση ήταν προγραμματισμένη να ανέβει στις 27 Μαρτίου και, ενώ βρισκόταν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε την πρεμιέρα της λόγω της πανδημίας.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το έργο «Ρος και Ρέιτσελ», ίσως το πιο πρωτότυπο θεατρικό έργο που παρουσιάσαμε μέχρι σήμερα στη σκηνή του θεάτρου μας, θα παρουσιαστεί για 8 μόνο παραστάσεις βάσει του εξής προγράμματος:

  • Τετάρτη 15 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Σάββατο 18 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Κυριακή 19 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Δευτέρα 20 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Σάββατο 25 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Κυριακή 26 Ιουλίου, 9.30 μμ
  • Δευτέρα 27 Ιουλίου, 9.30 μμ

Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό (μειωμένο).

On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public

Ένας μονόλογος με δύο χαρακτήρες ή ένας διάλογος που ερμηνεύεται από μίαν ηθοποιό και διερευνά το φαινόμενο του έρωτα και της διάρκειάς του στις σχέσεις των ανθρώπων. Μια μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο με την εξαιρετική ηθοποιό Στελλίνα Ιωαννίδου και τον δεξιοτέχνη πιανίστα Δημήτρη Ντρουμπογιάννη.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παίζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, με μουσικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς του Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σκηνικά και κοστούμια Lucyna Kukosz και φωτισμούς της Μικαέλας Παπά. Ερμηνεύουν η ηθοποιός Στελλίνα Ιωαννίδου και ο πιανίστας Δημήτρης Ντρουμπογιάννης.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Ρος και Ρέιτσελ. Τους ξέρετε. Θα γίνουν ζευγάρι; Δεν θα γίνουν; Θα τα χαλάσουν μεταξύ τους ή θα μείνουν μαζί; Το έργο του Τζέιμς Φριτς δεν ασχολείται ακριβώς με τον Ρος Γκέλερ και την Ρέιτσελ Γκριν, τα ιδανικά «Φιλαράκια» που γίνονται ζευγάρι. Το θέμα του δεν είναι αυτά τα πρόσωπα.

Το ανώνυμο ζευγάρι στο έργο είναι στα σαράντα τους τώρα, η πρώην πριγκίπισσα του σχολείου και ο σπασίκλας έχουν βαλτώσει σ’ ένα γάμο που είχε όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια παραμυθένια ζωή – όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα είχαν ονειρευτεί. Κανείς δεν τους είπε πώς θα ήταν στην πραγματικότητα. Πως ο λόγος που συνεχίζουν να ζουν μαζί είναι τα παιδιά. Πως θα έρθουν αρρώστιες. Πως η ιδέα του μοναδικού έρωτα στη ζωή μας δεν είναι παρά μια αυταπάτη.

Ένα έργο που δεν κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά τον έρωτα, τις προσδοκίες και τη θνητότητά μας. Αυτός ο διάλογος που εκφέρεται από έναν ερμηνευτή εξετάζει χωρίς φόβο τις ψευδαισθήσεις που κυριαρχούν στις σύγχρονες σχέσεις και την πλάνη του «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ο Τζέιμς Φριτς (James Fritz) ανήκει στην νεότερη γενιά των άγγλων θεατρικών συγγραφέων. Σπούδασε θεατρική γραφή στο Royal Central School of Speech and Drama από όπου απεφοίτησε το 2011. Το θεατρικό του έργο «Τέσσερα λεπτά και Δώδεκα δευτερόλεπτα» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο που έγραψε. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Hampstead το 2014 και προτάθηκε για ένα από τα βραβεία Olivier πριν ακόμη μεταφερθεί στο θέατρο Trafalgar Studios το 2015. Την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο «Ο πιο πολλά υποσχόμενος θεατρικός συγγραφέας» από το Σύλλογο Θεατρικών Κριτικών του Λονδίνου.

Άλλα θεατρικά του έργα είναι: «Ross & Rachel» (για το οποίο το περιοδικό Time Out χαρακτήρισε τον συγγραφέα «βιρτουόζο της θεατρικής γραφής») που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2015, και το «Parliament Square», που απέσπασε το βραβείο Bruntwood για το έτος 2015. Το 2017 το θέατρο Royal Exchange στο Manchester αρχικά, και κατόπιν το θέατρο Bush στο Λονδίνο, ανέβασαν το έργο «Parliament Square» στο οποίο ο Φριτς διερευνά το φαινόμενο του ακτιβισμού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου συχνά τα όρια της κοινωνικής διαμαρτυρίας και της ψυχικής διαταραχής δεν είναι ευδιάκριτα.

Το 2018 το θέατρο Nottingham Playhouse ανεβάζει το έργο του «LAVA», ενώ την ίδια χρονιά στο Southwark Playhouse ανεβαίνει η πρωτότυπη παραγωγή του «The Fall» όπου ο Φριτς παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ηλικιωμένοι στην κοινωνία μας και όπου οι ρόλοι των γερόντων παίζονται από εικοσάχρονους νέους, οι οποίοι δεν υποδύονται γερασμένα άτομα, αλλά τους ίδιους εύρωστους εαυτούς τους.

Το έργο του Τζέιμς Φριτς «Τέσσερα λεπτά και Δώδεκα δευτερόλεπτα» ανέβηκε στο θέατρο Κυδωνία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και παίχτηκε μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα :www.theatro-kydonia.gr
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook