Χανιά | «Προσβλητική και άστοχη απόφαση, να αποσυρθεί άμεσα» – Καλογερής για τις υπεύθυνες δηλώσεις στο φαράγγι Σαμαριάς

χανιά-προσβλητική-και-άστοχη-απόφασ-1750135

Σφοδρή κριτική στην απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ με την οποία σχεδιάζεται να επιτραπεί από την Τρίτη η είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς για τους επισκέπτες, μόνο όμως με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ότι το κάνουν με δική τους ευθύνη (δείτε ΕΔΩ) , άσκησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε άστοχη την απόφαση και τόνισε πως πρέπει να αποσυρθεί άμεσα:

«Όποιος το σκέφτηκε αυτό έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος. Είναι μια κλασική παλαιομοδίτικη, δημοσιοϋπαλληλική περίπτωση αποποίησης ευθυνών. Ο καθένας γνωρίζει ότι περπατώντας στα φαράγγια υπάρχει μια επικινδυνότητα. Δεν είναι δυνατόν όμως να ζητάμε δηλώσεις ότι φταίει ο επισκέπτης αν κάτι συμβεί. Και στον αγαπητό ΟΦΥΠΕΚΑ να πω ότι τότε δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα από εδώ και πέρα.

Αν έχει την υπογραφή των ανθρώπων σε αυτό το πράγμα, τότε δεν έχει και λόγο ούτε να βελτιώσει τις συνθήκες, ούτε την ασφάλεια της διαδρομής. Είναι προσβλητική για τη χώρα ανακοίνωση, εκτιμώ ότι ο κ. Τριάντης, ο διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ και ένας εξαίρετος ακαδημαϊκός θα δει το λάθος και θα την αποσύρει πάραυτα«.

Ο κ. Καλογερής τόνισε ότι κάθε δραστηριότητα έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας και πως άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε βουνά, θάλασσες και δρόμους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φταίνε και από πάνω:

«Η ζωή είναι επικίνδυνη παντού. Η Κρήτη είναι γεμάτη φαράγγια και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί σε αυτά. Έχουμε οδικό δίκτυο που διέρχεται από βουνά με κίνδυνο κατολισθήσεων. Έχουμε θάλασσες όπου πνίγονται άνθρωποι κάθε χρόνο. Οπότε τι, να προτείνουμε στους επισκέπτες που έρχονται στην Κρήτη να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι έρχονται εδώ υπ’ ευθύνη τους; 

Έλεος. Είναι μια αστοχία, ελπίζω να αντιληφθούν το λάθος τους και στη χειρότερη περίπτωση, αν ο ΟΦΥΠΕΚΑ και οι άνθρωποί του δεν δέχονται να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης για τη διαχείριση αυτών των περιοχών, η λύση είναι απλή: να αναλάβουν άλλοι«.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Προσβλητική και άστοχη απόφαση, να αποσυρθεί άμεσα» – Καλογερής για τις υπεύθυνες δηλώσεις στο φαράγγι Σαμαριάς

  1. Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορείς στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.Μήπως να κάνουμε τουρίστες και ντόπιοι υπεύθυνες δηλώσεις? Πραγματικά τσίρκο η χώρα μεγάλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook