Χανιά | «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…» – Επιστολή για τις εκλογές στην Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

χανιά-πριν-αλέκτωρ-λαλήσει-τρις-1072048

Επιστολή με αφορμή τα αποτελέσματα στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Χανίων, απέστειλαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, προερχόμενα από την παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Την επιστολή υπογράφουν οι Νίκος Βογιατζακης, Παναγιώτης Γιοβανογλου, Νίκος Παπαντωνακης και Στέλιος Πετρακης:

«Με την παρούσα θα θέλαμε να απευθυνθούμε και να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη. Επίσης θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν αλλά μας αναγνωρίζουν την τίμια στάση μας στη ζωή και στην δράση που αναπτύξαμε τόσο μέσα στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο αλλά  και στους συνταξιούχους που ήταν έξω από την δράση της ένωσης .

Η αγωνιστική διεκδικητική στάση μας για την επιστροφή όλων των κλεμμένων αποθεματικών στα ταμεία μας, την κατάργηση του νόμου Κατρουγκαλου, την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης ,την δωρεάν δημόσια υγεία που πρέπει να έχουμε καθώς και την κατάργηση του νέου ασφαλιστικού νόμου ήταν τα κύρια ζητήματα  που αναδείξαμε και  διεκδικήσαμε. Η στάση μας αυτή επιβραβεύτηκε διπλασιάζοντας περίπου την δύναμης μας προσθέτοντας άλλη μια έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο κάνοντας ακόμα ποιο ισχυρή την παρουσία μας δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την φωνή των συναδέλφων συνταξιούχων.

Δυστυχώς όμως αυτό το  μήνυμα που κατέγραψαν οι πρόσφατες εκλογές  η πλειοψηφούσα παράταξη (ΟΜΟΝΟΙΑ 5 έδρες στο Δ.Σ.-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 4 έδρες στο Δ.Σ)το πέταξε στο καλάθι των άχρηστων. Αυτοί που ευαγγελίζονταν την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο λειτουργώντας χωρίς ίχνος σεβασμού  και εκτίμησης στα αποτελέσματα των εκλογών.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις φάνηκε η υποκρισία και οι κάλπικες κορώνες περί ενότητας. Έδειξαν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το μαύρο πρόσωπο του κυβερνητικού, του συμβιβασμένου  συνδικαλισμού. Στην ψηφοφορία για την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου απέρριψαν την πρόταση μας για Αναλογικό προεδρείο. Συγκεκριμένα προτείναμε  για τις θέσεις του Προέδρου ,Α αντιπροέδρου ,ταμεία  και αναπληρωτή γραμματέα από την ΟΜΟΝΟΙΑ και για τις θέσεις του   γενικού γραμματέα και Β αντιπροέδρου η Αγωνιστική Συνεργασία .

Είναι οι ίδιες πρακτικές  που ακολουθούσαν χρόνια τώρα και οι προηγούμενες συμβιβασμένες παρατάξεις του συλλόγου μας. Έχουμε αποδείξει στους συναδέλφους χρόνια τώρα στην δράση μας ότι   καμιά καρέκλα και αξίωμα δεν είναι αυτοσκοπός μας. Αποτελεί όμως σεβασμό και τιμή προς στους συναδέλφους που μας ψήφησαν και μας ανέδειξαν σε αυτή την θέση. Η  ενέργεια τους αυτή είναι μια προσπάθεια να απαξιώσει και να φιμώσει τις διεκδικητικές φωνές της  μεγάλης πλειοψηφίας  των συνταξιούχων. Οι προσπάθειες  να  χειραγωγήσουν  και να παρεμποδίσουν την αγωνιστική δράση μας θα πέσουν στο κενό.

Όλοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό αποκούμπι στην δράση  των συναδέλφων αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε θα είναι το σύνολο του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά με περισσότερη δύναμη βάζοντας μπροστά  τα προβλήματα μας που διογκώνονται μέσα στην πανδημία. Απέναντι μας είναι οι κυβερνητικές πολιτικές  που όλα αυτά τα χρόνια ήθελαν και θέλουν  να μας τσακίσουν. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να σκύψουμε το κεφάλι. Όπως αγωνιστήκαμε μια ζωή για τις ανάγκες μας το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Επόμενος σταθμός η μαζική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου. Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς όχι της ζωής

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook