Χανιά | «Πλημμύρισε» με πολυτελείς Jaguar το Ενετικό Λιμάνι | Photos

χανιά-πλημμύρισε-με-πολυτελείς-jaguar-το-842834

Δεκαέξι εκθαμβωτικές «καλλονές», με την κλασσική γοητεία τους, «μαγνήτισαν» το πρωί της Πέμπτης όλα τα βλέμματα στο Ενετικό Λιμάνι.

Παρά τα… χρονάκια τους, οι 15 «κούκλες» από το club της Jaguar Xks & E-Types και η μοναδική Τriumph, που «έλαμπαν» παρκαρισμένες στην Πλατεία Κατεχάκη του ΚΑΜ, έγιναν δικαιολογημένα αντικείμενα θαυμασμού ντόπιων και τουριστών, που έσκυβαν από κοντά για να θαυμάσουν τις… απαράμιλλες καμπύλες και τη φινέτσα τους.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που ευχήθηκαν μέσα τους να μπορούσαν να είχαν ένα τέτοιο «εργαλείο» στην κατοχή τους, όπως τα θρυλικά αμάξια, που εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Mycenaean – Minoan Rally Tour 2019.

Το συγκεκριμένο ράλι, διάρκειας 2 εβδομάδων, δεν είναι αγωνιστικό, αλλά περιηγητικό αφού τα πληρώματα των πολυτελών κλασσικών αυτοκινήτων, με σύμμαχο τον καλό καιρό, απολαμβάνουν τη Φύση και τα μαγευτικά τοπία της χώρας μας στη διαδρομή των συνολικά 4.000 χλμ.Οδηγοί από Ευρώπη (Ελβετία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία, Μονακό, Ολλανδία) και Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) με αφετηρία την Ηγουμενίτσα στις 31 Μαρτίου διέσχισαν σχεδόν την μισή Ελλάδα (Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Μετέωρα, Σέρρες, Δελφούς, Καρπενήσι, Κεφαλλονιά, Μονεμβάσια, Ολυμπία, Αθήνα) φτάνοντας στα Χανιά, που αποτελούν το τελευταίο σκέλος του Ράλι, πριν τον τερματισμό τους, σε μια εβδομάδα στην Αθήνα. Αρχικά στο ράλι συμμετείχε ένα ακόμη αυτοκίνητο, αλλά παρουσίασε κάποια βλάβη και το πλήρωμά του προτίμησε να μη συνεχίσει τον αγώνα.Το πρώτο που σκέπτεται κάποιος θαυμάζοντας από κοντά αυτές τις απαστράπτουσες αντίκες είναι σίγουρα τα χρήματα, καθώς είναι αλήθεια πως τα συγκεκριμένα συλλεκτικά «κομμάτια», ανάλογα με το μοντέλο και την ιστορία του, απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια. Χαρακτηριστικό είναι ότι μερικοί, από του φανατικούς φίλους της βρετανικής φίρμας με το δυναμικό Jaguar, είναι μεταξύ άλλων η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Αμερικανός σταρ του κινηματογράφου, Χάρισον Φορντ, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Ντέϊβιντ Μπέκαμ, ο συμπατριώτης του Σάιμον Κάουελ, γνωστός επιχειρηματίας, παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων και διάσημος ως κριτής στα τηλεπαιχνίδια Pop Idol , The X Factor, Got Talent σε Αγγλία και Αμερική κ.α.Ωστόσο, όπως εξήγησε στο zarpanews.gr ένα Βρετανός από τα πληρώματα που συμμετέχουν στο ράλι, η διαφορά που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα με τα αμάξια της σημερινής τεχνολογίας, αφορούν καθαρά το κομμάτι της οδήγησης. «Μια Jaguar οδηγείται από τον οδηγό της, ενώ τα μοντέρνα αυτοκίνητα, με τα κομπιούτερ και τους «εγκεφάλους» που διαθέτουν ουσιαστικά «οδηγούν» εκείνα, για λογαριασμό των οδηγών τους. Σε μια Jaguar δηλαδή, τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος τον έχει ο οδηγός του και όχι το αυτοκίνητο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αμάξια της εποχής μας.

Αν τρακάρεις με μία Jaguar, θα είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Στα μοντέρνα αμάξια, το αυτοκίνητο μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αποτρέψει κάποιο τρακάρισμα, αφού με τα προγράμματα που διαθέτουν οι μηχανές» ουσιαστικά «σκέφτονται» για σένα» τόνισε ο Σάιμον Χέιμινφλι, που συμπλήρωσε ότι «η οδήγηση με ένα τέτοιο αμάξι δεν είναι απλά απόλαυση, αλλά μοναδική εμπειρία».Ωστόσο, σε σχέση με τα υπερσύγχρονα σημερινά μοντέλα αυτοκινήτων, αυτές οι πολυτελείς αντίκες διαφέρουν και σε  άλλα χαρακτηριστικά. Τα οποία, πλέον αρμόδιος να μας εξηγήσει είναι ο νεαρός, Σκωτσέζος μηχανικός, Άλιστερ Μακόι. «Η μεγαλύτερη διαφορά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που βλέπουμε στο ράλι, χρονολογίας από 1948 μέχρι και 1970, σε σχέση με τα σημερινά μοντέρνα αυτοκίνητα, είναι ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρικά συστήματα. Επίσης πολλές διαφορές υπάρχουν όσον αφορά τα ανταλλακτικά. Δηλαδή αν τα φρένα πχ, χαλάσουν, έχεις τη δυνατότητα να τα φτιάξεις χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξεις. Επίσης η διαφορά που αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά, είναι ο σχεδιασμός και το φινίρισμα» επεσήμανε στο zarpanews.gr, χωμένος στα «σπλάχνα» του… τετράτροχου ιαγουάρου, να μαστορεύει.Σήμερα το απόγευμα τα αριστοκρατικά αυτά αμάξια έχουν «κλείσει ραντεβού» στην Πίστα Park στο Βαρύπετρο, για ένα διαφορετικό συναγωνισμό σε «go car», ενώ την Παρασκευή, στο πλαίσιο του τελευταίου σκέλους του ράλι θα διασχίσουν όλες τις περιοχές και τα χωριά του νομού Χανίων. Το Σάββατο ο αγώνας θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη Κρήτη, τελευταίο σταθμό πριν την επιστροφή τους στην Αθήνα.Γυρίζοντας πάντως στις χώρες τους, θα «πάρουν» μαζί τους, όπως μας είπαν, όλες τις όμορφες εικόνες από τα μέρη που τους εντυπωσίασαν κατά την περιήγησή τους στην ορεινή και νησιωτική Ελλάδα και φυσικά πολλά κρητικά προϊόντα, αφού όπως μας αποκάλυψαν λάτρεψαν την κουζίνα και τις γεύσεις του νησιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook