Χανιά | «Πετσοκομμένες» οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους ενώ ανεβαίνει το κόστος παραγωγής | Video

χανιά-πετσοκομμένες-οι-επιδοτήσει-1305262

Μειωμένες ως και κατά 20% είδαν την επιδότηση της ενιαίας ενίσχυσης που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης. Ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη, καθώς το κόστος παραγωγής αυξάνεται, την ώρα που οι επιδοτήσεις μειώνονται.

«Οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες ως και 20%», είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων. «Αυτό προέρχεται από την ΚΑΠ, η οποία έλεγε ότι οι επιδοτήσεις θα μειώνονται για τους παλιούς αγρότες και θα δίνονται χρήματα σε νέους και στη μεταποίηση. Αλλά ούτε οι νέοι παίρνουν λεφτά, γιατί δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα τα δικαιώματα», προσέθεσε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Ο Χανιώτης κτηνοτρόφος δήλωσε ακόμα, πως τα κόστη παραγωγής το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την ανιούσα:

«Οι τιμές στις ζωοτροφές αυξήθηκαν και έχουμε ήδη ενημέρωση πως θα αυξηθούν κι άλλο, το τριφύλλι αυξήθηκε, όλα γίνονται πιο ακριβά και οι επιδοτήσεις την ίδια ώρα μειώνονται. Αυτό διαλύει την τοπική παραγωγή και πώς θα ανταπεξέλθουμε;»

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές κρεάτων συνεχίζονται, κατήγγειλε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, καθώς η παραγωγή στην Κρήτη δεν επαρκεί:

«Υπάρχει ελάχιστο κρέας. Εμείς βλέπουμε ότι έρχονται κρέατα από άλλες χώρες, δεν γνωρίζουμε αν τηρείται η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά είναι γεγονός ότι είμαστε πολύ ελλειμματικοί, δεν καλύπτουμε την ντόπια αγορά.»

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε ακόμα ότι στον νομό Χανίων υπάρχουν περίπου 1750 επαγγελματίες κτηνοτρόφοι και κάλεσε τους συναδέλφους του να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, στο Εργατικό Κέντρο, από τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Ακόμα, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων έκανε γνωστό ότι πάνω από 200 κιλά κρέας θα αποσταλούν άμεσα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, σε μια πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης από τους κτηνοτρόφους προς τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν ξαφνικά σε μεγάλη ανάγκη. «Το ξέρουμε ότι δεν θα σωθούν με αυτά τα κρέατα, αλλά εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε έστω κι αυτό το λίγο για τους συνανθρώπους μας», είπε ο κ. Σταυριανουδάκης.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Πετσοκομμένες» οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους ενώ ανεβαίνει το κόστος παραγωγής | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook