Χανιά | «Ο αγροτικός δρόμος να περάσει από την άκρη του χωραφιού και όχι από την μέση του» λένε αγρότες για τον νέο ΒΟΑΚ

χανιά-ο-αγροτικός-δρόμος-να-περάσει-α-857035
Φωτογραφία αρχείου

Προβλήματα δημιουργεί, όπως λέει ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων, η νέα χάραξη του ΒΟΑΚ στην περιοχή των Καλυβών. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν «ο νέος δρόμος χαράκτηκε πολύ κοντά στον οικισμό των Καλυβών και θα καταστρέψει, όχι μια και δυο αλλά δέκα έξι κατοικίες ανθρώπων».

Η ανακοίνωση:

Η αναγκαιότητα κατασκευής νέου σύγχρονου, ασφαλούς Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης δεν αμφισβητείται από κανένα γιατί ο υφιστάμενος είναι από τους πιο επικίνδυνους και φονικούς δρόμους της Ευρώπης, με δεκάδες συνανθρώπους μας, αθώα θύματα κάθε χρόνο.

Μετά από αδράνεια και καθυστέρηση δεκαετιών δόθηκε στην δημοσιότητα για διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία του νέου ΒΟΑΚ.

Σε αυτήν, διαπιστώσαμε ότι ο νέος ΒΟΑΚ στην περιοχή των Καλυβών δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους.

Ο νέος δρόμος χαράκτηκε πολύ κοντά στον οικισμό των Καλυβών και θα καταστρέψει, όχι μια και δυο αλλά δέκα έξι κατοικίες!!! ανθρώπων του μεροκάματου.

Καταστρέφει και τσιμεντοποιεί μεγάλες εκτάσεις εύφορου αρδευόμενου εδάφους, υψηλής παραγωγικότητας με δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες πχ αβοκάντο κλπ.

Στα σχέδια παρατηρούμε ότι δημιουργείται νέος αγροτικός δρόμος ο οποίος τέμνει στην μέση και κόβει στα δυο αγροτεμάχιο με αιωνόβια ελαιόδεντρα βιολογικής καλλιέργειας συνάδελφου μας. Η λογική λέει, αν είναι απαραίτητος ο αγροτικός δρόμος να περάσει από την άκρη του χωραφιού και όχι από την μέση του!

Απαιτούμε

  • Να μην υπάρχουν διόδια στον νέο ΒΟΑΚ γιατί ο λαός, έχει πληρώσει δισεκατομμύρια για τέλη κυκλοφορίας και φόρο στα καύσιμα. Με αυτά τα δις να κατασκευάσουν ένα σύγχρονο, ασφαλή και δωρεάν νέο ΒΟΑΚ.
  • Nα σεβαστεί το κράτος την περιουσία των βιοπαλαιστών συναδέλφων μας, να ελαχιστοποιήσει το περιβαντολλογικό κόστος για την δημιουργία του νέου ΒΟΑΚ, να σεβαστεί την πρόταση που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας η οποία μας βρίσκει σύμφωνους και που προτείνει υπόγεια σήραγγα.
  • Στα σημεία που θα χρειαστούν ηχοπετάσματα να τοποθετηθούν ταυτόχρονα με την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ.
  • Να αναβαθμιστεί ο παρακαμπτήριος που θα συνδέει τον κόμβο Καλυβών με την Αλμυρίδα ώστε να μην περνάνε τα οχήματα μέσα από τις Καλύβες και να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στο χωριό μας.

O Πρόεδρος Κατσαρός Γιάννης

O Αντιπρόεδρος Σπαθαράκης Αναστάσιος

Ο Γραμματέας Αλεξανδράκης Γιώργος

One thought on “Χανιά | «Ο αγροτικός δρόμος να περάσει από την άκρη του χωραφιού και όχι από την μέση του» λένε αγρότες για τον νέο ΒΟΑΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook