Χανιά | «Ντροπή οι αθλητές του στίβου να αναγκάζονται να προπονούνται στα χωράφια και στις παραλίες, στον ήλιο στη βροχή»

χανιά-ντροπή-οι-αθλητές-του-στίβου-να-1274979

Σχέδιο ψηφίσματος για τις αθλητικές υποδομές στα Χανιά, κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, για να συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της:

Η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τη λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΕ Χανίων είναι της κυβέρνησης, όπως και για όλη τη χώρα.

Όμως αυτή την ευθύνη την έχουν εγκαταλείψει διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις. Υπονομεύουν έτσι το δικαίωμα του χανιώτικου λαού και ειδικά της νεολαίας στη δωρεάν άθληση σε σύγχρονες, ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εμποδίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές στον Νομό, πρωταθλητές με μεγάλες διακρίσεις και ολυμπιονίκες !

Είναι ντροπή οι αθλητές του στίβου να αναγκάζονται να προπονούνται στα χωράφια και στις παραλίες, στον ήλιο στη βροχή, στην άμμο και οι αθλητές της κολύμβησης να αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα!

Συγκεκριμένα, η εγκατάλειψη του Κολυμβητήριου της Νέας Χώρας από την κυβέρνηση, έφερε τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και πόρων για τη λειτουργία του. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χρονοδιάγραμμα εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισής του.

Το νέο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, παραμένει «φάντασμα», με σιωπή για την αποκατάσταση των ζημιών και το Σχέδιο για το αθλητικό κέντρο που είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί.

Πιεστικά είναι τα προβλήματα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (πχ περίφραξη Σταδίου, γυμναστήρια άρσης βαρών, κατασκευή προθερμαντηρίου, αίθουσα ενδυνάμωσης, κτηριακό συγκρότημα αντισφαίρισης), μετά από δεκαετίες χωρίς συντήρηση και αναβάθμιση.

Η απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομών στα Χανιά αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, εδώ και δεκαετίες, με την υποχρηματοδότηση και απαξίωση και του τομέα του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ.

Επίσης, τις σοβαρές ευθύνες της τοπικής διοίκησης (Δήμων και Περιφέρειας) που σιωπούν, δεν αντιδρούν, δεν πιέζουν, αποδέχονται αυτή τη στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων.

Οι ελλείψεις δεν μπορούν να καλυφτούν με «μπαλώματα» από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξαναβάλει αυτό το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Με βάση τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνει το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα, με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, απαιτώντας σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις με κρατική χρηματοδότηση .

Ψήφισμα

Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης – όπως και των προηγούμενων – για την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Χανιά και την έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για :

Τη συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου της Νέας Χώρας Χανίων και του Εθνικού Σταδίου Χανίων, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες άθλησης στην περιοχή.

Την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και την άμεση δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου, με βάση τις σύγχρονες συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες άθλησης και για να εξασφαλίζεται το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους.

Να φτιαχτούν υποδομές για ΑΜΕΑ και για θεραπευτικό αθλητισμό.

Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό του Ε.Α.Κ. Χανίων, στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | «Ντροπή οι αθλητές του στίβου να αναγκάζονται να προπονούνται στα χωράφια και στις παραλίες, στον ήλιο στη βροχή»

  1. Το μόνο που ξέρουν οι χαραμοφάηδες καρεκλο-εραστές, είναι να λένε μπράβο, να υπόσχονται πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ. Κατόπιν φωνάζουν τα βοθροκάναλα (δανεισμένο χαχα) να τους δείξουν στο αεροδρόμιο που υποδέχονται τους αθλητές και τους συγχαίρουν για την επιτυχία. Όλα για τα ΜΜΕ.
    Δυστυχώς μετά τα φώτα σβήνουν, ξεχνάνε όπως πάντα τι έλεγαν, μέχρι την επόμενη φορά.

  2. ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΣΚΑ.
    ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΑΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook