Χανιά | «Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες εργαζόμενης για απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Ελαφονήσι»

χανιά-να-διερευνηθούν-άμεσα-οι-καταγ-1733827

Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες εργαζόμενης για απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον υπεύθυνό της, σε καντίνα του δήμου Κισσάμου, στο Ελαφονήσι ζητά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων Επισιτισμού (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταγγείλουν στα σωματεία κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες εργαζόμενης σε καντίνα του δήμου στο Ελαφονήσι σχετικά με απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον υπεύθυνό της, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην αστυνομία.

Όλα τα παραπάνω μεγαλώνουν την οργή μας απέναντι στην  τρομοκρατία και εκμετάλλευση που δέχονται οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο δουλειάς.

Η καταγγελία έρχεται σε μια περίοδο που οι δύσκολες συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα και δεκάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίες να συμβαίνουν στον κλάδο.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)  θα έπρεπε να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να διαλευκάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις αντ’ αυτού η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε με τους νόμους των τελευταίων ετών (βλέπε ν. Χατζηδάκη για κατάργηση ΣΕΠΕ) φέρνει στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγείλουν στο σωματείο του κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.Δεν θα αφήσουμε κανένα περιστατικό αναπάντητο.

Το Σωματείο Επισιτισμού  Χανίων  απαιτεί από όλους τους αρμόδιους να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό, και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις καταγγελίες.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook