Χανιά | «Μπούχτισαν» οι γονείς του 3ου Γυμνασίου με την παραβατικότητα – Ζητούν άμεσα μέτρα για τους εξωσχολικούς | Επιστολή

χανιά-μπούχτισαν-οι-γονείς-του-3ου-γ-1413309

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο είναι γραμμένη η επιστολή που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων έχει αποστείλει από τις 25 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στις αρμόδιες Αρχές και τώρα έδωσε στη δημοσιότητα, με αίτημα να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα της παραβατικότητας που παρατηρείται στον χώρο του 3ου και 4ου Γυμνασίων από εξωσχολικούς.

Στην επιστολή οι γονείς μιλούν για περιθωριακούς που εισέρχονται στους χώρους των σχολείων, για χρήση απαγορευμένων ουσιών και για επιθέσεις κατά γονέων και εκπαιδευτικών.

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, να προσληφθεί φύλακας, αλλά και τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με άλλες παρεμβάσεις.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον δήμαρχο Χανίων, όπως επίσης τους διευθυντές της Αστυνομίας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ίδιου του σχολείου, ενώ κοινοποιείται και στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον σύλλογο των καθηγητών.

Δείτε την επιστολή παρακάτω:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι.

Εμείς οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Χανίων παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο που στεγάζονται και λειτουργούν το 3ο και 4ο Γυμνάσιο.

Στα χρόνια προβλήματα της κτιριακής υποδομής, του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και των συνεπειών της πανδημίας, προστέθηκε τον τελευταίο καιρό η συνεχής είσοδος εξωσχολικών και περιθωριακών ατόμων ακόμα και στις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

Καταστροφές, βανδαλισμοί, χρήση απαγορευμένων ουσιών, προπηλακισμοί και επιθέσεις κατά γονέων και εκπαιδευτικών είναι το περιβάλλον που διαμορφώνεται και τείνει να παγιωθεί.

Η αγωνία για τα παιδιά μας γίνεται παράκληση, γίνεται απαίτηση προς εσάς όλους τους θεσμικά αρμοδίους, να προχωρήσετε στα κατάλληλα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείου.

Εμείς σαν τέτοια μέτρα βλέπουμε τα ακόλουθα:

• Συζήτηση του θέματος σε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

• Περιπολία από την αστυνομία των γύρω δρόμων του σχολείου σε ώρες μη λειτουργίας του.

• Πρόσληψη σχολικού φύλακα.

• Τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού στον αύλειο χώρο.

• Τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας και συναγερμού στις εισόδους με άμεση σύνδεση με την Αστυνομία.

• Γενική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του προσωπικού όλων των βαθμίδων του γειτνιάζοντος Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.

Κυρίες και κύριοι. Δεν έχουμε αυταπάτες. Τέτοια και άλλα προβλήματα έχουν βαθύ κοινωνικό αίτιο και δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη, ειδικά με διοικητικά και κατασταλτικά μέτρα, τα οποία εξάλλου δεν τα επιθυμούμε.

Χρειάζονται κατά την γνώμη μας, οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, που θα ξεκινάνε από την οικογένεια, το κύτταρο της σχολικής κοινότητας, αυτής της ίδιας της κοινωνίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, αρωγοί της δικής σας προσπάθειας, συνεργαζόμενοι με τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές, όχι μόνο του δικού μας σχολείου αλλά και των γειτονικών θα προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις με πρόταση για συντονισμένες και αν χρειαστεί δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εν αναμονή των απαντήσεων σας. Με τιμή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Μπούχτισαν» οι γονείς του 3ου Γυμνασίου με την παραβατικότητα – Ζητούν άμεσα μέτρα για τους εξωσχολικούς | Επιστολή

  1. Πηγαίνετε στον καθρέφτη να δείτε τους αίτιους της κατάστασης και να στείλετε τα γράμματα διαμαρτυρίας στους εαυτούς σας ! Εσεις ψηφίζετε αυτους που καταντησαν έτσι την παιδεία, που γέμισαν λαθραίους τη χώρα, που επιτρέπουν τους εξωσχολικούς να τριγυρνάνε μέσα στα σχολεία, να επιτρέπουν τα ναρκωτικά στην διάθεση του κάθε παιδεραστή, ανώμαλου και λαθραίου εγκληματία, εσεις τους ψηφίσατε δεν τους ψήφισε η Αστυνομιά η η δημοτική αρχή καραγκιοζηδες ψηφοφόροι ! Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε ότι και να σας πουν και ότι και να σας υποσχεθούν, εσεις τα κάνατε μπουρδελο με την ψηφο σας και τώρα θέλετε άλλους να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα ! Αυτά τελειώσανε, καποτε μετρούσαν γιατί οι πολιτικοί θεωρούσαν ότι είχαν να κανουνε με λαό με στοιχειώδη νοημοσύνη και είχαν λίγο το φόβο για την ψηφο σας, τώρα έχουν καταλάβει ότι ειστε ένας λαός ηλιθίων, σας έχουν πάρει χαμπάρι, σας έχουν δεδομένους και ούτε λίγο ούτε πολύ σας έχουν κρεμασμένους σαν μαριονέτες και τραβάνε τις κλωστές όπως γουστάρουνε οι πολιτικοί, δείτε πως σας χόρεψαν σαν μαϊμούδες δυο χρόνια τώρα και αυτό ήταν η αρχή, σε λίγο θα ζείτε όλοι κάτω από γεφύρια και θα παρακαλάτε τους εκλεκτούς σας πολιτικούς να στείλουν ένα φορτηγό με ψωμί και πατάτες και μια υδροφόρα για νερό
    , καραγκιοζηδες !

  2. Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων.

    Η αναφορά σας για «συνεχή είσοδο εξωσχολικών και περιθωριακών ατόμων ακόμα και στις ώρες λειτουργίας των σχολείων» είναι Καταγγελία εναντίον εκπαιδευτικών του Σχολικού Συγκροτήματος του Κουμπέ (3ο-4ο Γυμνάσιο, 3ο Γενικό Λύκειο).

    Γιατί ασχολείστε με το γειτνιάζων «Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης»; Υπονοείται κάτι σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενεί;

    Σαν μέτρο επίλυσης του προβλήματος προτείνετε ορθώς την τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας στις εισόδους αλλά φαίνεται πως αγνοείτε τα δεκάδες σημεία-εισόδους της άνευ προδιαγραφών ασφαλείας περίφραξης του Σχολικού Συγκροτήματος, σημεία χαμηλού ύψους από όπου μπορούν να εισέλθουν εντός του αύλειου χώρου ακόμη και μαθητές Δημοτικού μαζί με τα ποδήλατά τους. Η άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα είναι η ενίσχυση της περίφραξης του αύλειου χώρου του Σχολικού Συγκροτήματος και η δημιουργία αντίστοιχων προδιαγραφών διαδρόμου μόνο προς την είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου, ώστε να αποκλείεται η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους από οποιονδήποτε. Όλα τα Σχολεία είναι δυνάμει Αθλητικά Κέντρα και όχι μόνο δύο Σχολικά Συγκροτήματα των Χανίων – του Κουμπέ και της Αμπεριάς – δεν ισχύει αυτό δηλαδή ως η εύκολη δικαιολογία για τη μη εφαρμογή της ορθής λύσης.

    Η αναφορά σας γενικά σε «Καταστροφές και βανδαλισμούς» χωρίς καμία συγκεκριμένη εξειδίκευση σε συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η συνήθης αιτιολόγηση που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση εξωτερικών καμερών ασφαλείας στα Δημοτικά κτήρια όπως και τα Σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Χανίων. Όταν εξειδικεύσετε, τα ξαναλέμε. Μήπως όμως ακόμη και η αναφορά σας σε «συναγερμούς στις εισόδους» συμπεριλαμβάνει και την εγκατάσταση καμερών; Ενημερωτικά, ακόμη υπάρχουν οι κάμερες και δεν έχουν απεγκατασταθεί υποχρεωτικά από όλα τα Σχολεία των Χανίων αφού η αρμόδια ανεξάρτητη «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» (ΑΠΔΠΧ) με την Απόφασή της αρ. 21/2019 Αρχειοθέτησε την Υπόθεση με την αιτιολόγηση πως ο Δημότης Χανίων Νικόλαος Σ. Στεργιάδης δεν είναι Δημότης Χανίων και άρα δεν έχει «έννομο συμφέρον»! Ασφαλώς, η νυν Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την Απόφαση αυτή και έθεσε τον ευμεγέθη Φάκελο της Υπόθεσης σε κλειδωμένο έκτοτε φωριαμό. Στο χωριό μου όμως λένε «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», δηλαδή τίποτε δεν τελείωσε ακόμη, αν και με υπερβολική χρονική καθυστέρηση η Περαίωση από μέρα σε μέρα έρχεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook