Χανιά | «Μπλόκο» στον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος

χανιά-μπλόκο-στον-σμα-στον-αποκόρων-1265905

Ανακλήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης οι αποφάσεις υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και η βεβαίωση χωροθέτησης του ΣΜΑ στον Τσιβαρά Αποκορώνου, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΜΑ… μπαίνει στον πάγο.

Στην απόφαση, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, αναφέρεται ότι «δεδομένης της μη ύπαρξης θετικής πράξης- πρότασης του κατά τεκμήριο αρμοδίου οργάνου του Δήμου και καθόσον το όργανο που έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα δεν μπορεί να εκδώσει πράξη διαφορετικού περιεχομένου από αυτό της πρότασης, συνάγεται ότι το σύνολο των έγγραφων αιτημάτων και λοιπών στοιχείων που υπεβλήθησαν από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κο Χαράλαμπο Κουκιανάκη στην Υπηρεσία μας και λήφθηκαν υπόψη για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής σε ΠΠΔ της εν λόγω δραστηριότητας στην θέση «Ξεπαπαδιά» Τ.Κ Τσιβαρά Δ.Ε Αρμένων στερούνται νόμιμου ερείσματος και νομιμοποιητικής βάσης (άρθρο 58 παρ.1β του Ν.3852/10), με αποτέλεσμα να πλήττεται η νομιμότητα…»

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή βαρύνει την αντιπολίτευση και μίλησε για εκβιαστικά έγγραφα που ώθησαν στο να ληφθεί η απόφαση αυτή:

«Με εξέπληξε το γεγονός ότι η Περιφέρεια ανακαλεί τις αποφάσεις της, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν την καθαριότητα του Αποκόρωνα, διαμέσου μιας περιβαλλοντικής υποδομής, ύστερα από εξώδικα και εκβιαστικά έγγραφα. Δεν μπορεί η διοίκηση να λειτουργεί σε συνθήκες εκβιασμού και bullying, να ζούμε με την εμπορία του φόβου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτό που οραματιζόμαστε όλοι, δηλαδή έναν περιβαλλοντικά καθαρό Δήμο που σέβεται την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Οι πράξεις και οι ενέργειες όλων μας, ποιοι δηλαδή προσπάθησαν και ποιοι έβαλαν εμπόδια, χωρίς μάλιστα να προτείνουν λύση, θα κριθούν από τους δημότες μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Καλώ την αντιπολίτευση γι’ άλλη μια φορά, να σταθεί έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει μια εποικοδομητική και θετική αντιπολίτευση για το καλό του Δήμου. Η άρνηση και το χάσιμο χρόνου δεν ωφελούν.»

Ο κ. Κουκιανάκης συνέχισε, λέγοντας ότι στον Αποκόρωνα παρατηρείται μεγάλη αύξηση του όγκου των απορριμμάτων:

«Η αντιπολίτευση φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με δικές της πράξεις και ενέργειες ανακαλούνται η βεβαίωση χωροθέτησης και οι πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που έρχονταν να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα στον Αποκόρωνα, την αποκομιδή των σκουπιδιών. Σε έναν Αποκόρωνα που φιλοξενεί σήμερα 24.000 κρεβάτια, με ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και αγροτουρισμό και μια ραγδαία ανάπτυξη, η αποκομιδή έχει εκτοξευτεί στους 70 τόνους τη μέρα. Με τον ΣΜΑ που θα έλυνε το πρόβλημα και την εξοικονόμηση 300.000 ευρώ το χρόνο, όχι μόνο θα αναβαθμίζαμε τις υπηρεσίες του Αποκόρωνα, θα του δίναμε μια άλλη όψη. Λυπάμαι που η αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων. Όλοι όμως θα κριθούμε απ’ τον κυρίαρχο λαό στις 8 του Οκτώβρη του 2023.

Ως δήμαρχος δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και τη λύση θα τη βρούμε. Η αποτυχία της όποιας αποκομιδής στον βαθμό που θα θέλαμε, βαρύνει αποκλειστικά την αντιπολίτευση. Έχουν βάλει φρένο και σε άλλα πράγματα, σε συμβάσεις νερού, στο δημοτικό γηροκομείο, στην αποκομιδή σκουπιδιών από εργολάβο. Ευτυχώς η διχογνωμία των παρατάξεων δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να περνάει κάποια θέματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Όμως ο Αποκόρωνας δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.»

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | «Μπλόκο» στον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος

  1. To ΣΜΑ σου δεν θα γίνει παραιτησου άμεσα από δήμαρχος Κουκιανακη είσαι ένας αγράμματος δήμαρχος ούτε το δημοτικό δεν έχεις τελειώσει και έγινε δήμαρχος….Παραιτησου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook