Χανιά | «Μέσα στην αγελάδα»: Από σήμερα η θεατρική παράσταση της Ιώς Ασηθιανάκη – Τι λέει η γνωστή ηθοποιός

χανιά-μέσα-στην-αγελάδα-από-σήμερα-1508688

Για την θεατρική παράσταση «Μέσα στην αγελάδα» μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Ναταλί Ζεντέλη, η ηθοποιός και σκηνοθέτις, Ιώ Ασηθιανάκη, ιδρύτρια της Σχολής Θεάτρου “Theater 73100”, στην οποία διδάσκει θέατρο.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια των «Ανοιχτών Πανιών 2022», ένα ταξίδι πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων, το οποίο ξεκίνησε το 2021, περιλαμβάνει 15 δράσεις με πάνω από 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από σήμερα Παρασκευή 19 έως την Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 21:00 στο Προμαχώνα San Salvatore, οι Χανιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση  «Μέσα στην αγελάδα», μια ιστορία μεταμόρφωσης, με ελεύθερη είσοδο.

Κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Η παράσταση αυτή είναι μέρος ενός φεστιβάλ που δημιουργήθηκε στα Χανιά πέρσι με την στήριξη του δήμου. Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν Χανιώτες καλλιτέχνες και όχι μόνο. Η ιδέα της παράστασης ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με αφορμή τον μύθο της Πασιφάης, της βασίλισσας της Κρήτης, η οποία μεταμορφώθηκε για να ενωθεί με τον ταύρο που ερωτεύτηκε. Έτσι, μιλάμε, κάνουμε αναφορές στις μεταμορφώσεις, στον έρωτα γενικώς, όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σε οποιαδήποτε μεταμόρφωση θεωρεί ο άνθρωπος. Τι είναι αυτό που μας κεντρίζει, τι βλέπουμε, τι είναι υπαρκτό, τι δεν είναι.

Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Γαλιατσάτου και παίζουν η Όλγα Θεοφανοπούλου, ο Δημήτρης Λώλης, ο Γιώργος Κισσανδράκης κι εγώ.

Τα «Ανοιχτά Πανιά» είναι μια πολύ όμορφη κι ευχάριστη πρωτοβουλία. Μακάρι να συνέβαινε αυτό συνέχεια, για χρόνια και σε όλους τους δήμους. Ήρθε μετά από μια χρονιά καραντίνας και στήριξε, βοήθησε κι αναζωογόνησε τον κόσμο και τους καλλιτέχνες».

Βοηθά η σκηνοθεσία στην υποκριτική; Η υποκριτική στη σκηνοθεσία;

«Η δική μου πορεία προέκυψε και ως ένα βαθμό εξ ανάγκης. Ερχόμενη στα Χανιά διαπίστωσα ότι το κάθε πράγμα διαμορφώνεται και προσαρμόζεται στον χρόνο και τόπο που υπάρχει ο άνθρωπος εκείνη τη χρονική στιγμή. Η σκηνοθεσία δεν είναι μονόδρομος, είναι όμως χρήσιμο όταν σκηνοθετείς να έχεις υπάρξει ηθοποιός. Μπορείς να καταλάβεις πιο εύκολα τον κώδικα με τον οποίο μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα άνθρωπο και να τον βοηθήσεις».

Τι άλλαξε μετά την πανδημία στο θέατρο;

«Υπήρξε σίγουρα μια καλλιτεχνική έλλειψη, αλλά και μια επιθυμία του ανθρώπου να γυρίσει στις παραστάσεις. Σίγουρα υπάρχει ακόμα ο φόβος κι η διστακτικότητα, αλλά μακάρι να ανασάνουμε σύντομα όλοι. Οι Χανιώτες είναι θεατρόφιλοι. Είμαι 10 χρόνια στα Χανιά και βλέπω μεγάλη αλλαγή ως προς την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών, αλλά και πως το βλέπει το κοινό. Ο κόσμος γίνεται πιο επιλεκτικός, έχει αποκτήσει κριτήριο».

Το επόμενο βήμα της κ. Ασηθιανάκη

«Δε μπορώ να πω κάτι με σιγουριά, αλλά κάτι ετοιμάζουμε τον Οκτώβρη. Μια μικρότερη παράσταση, με πιο πολύ μουσική».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook