Χανιά | «Λύστε το πρόβλημα με τους εργάτες γης» – Ανακοίνωση ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων

χανιά-λύστε-το-πρόβλημα-με-τους-εργάτ-1519904

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει και στηρίζει την κινητοποίηση των συναδέλφων αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο για να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης και του κόστους παραγωγής.

Η κυβέρνηση είναι η μόνη αρμόδια να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει λύση διασφαλίζοντας τον αναγκαίο αριθμό των εργατών γης με αξιοπρεπή μεροκάματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Με μόνιμη εγκατάσταση τους, καταργώντας το αίσχος της μετακλητότητας τους. Να καταργήσει το παράβολο-χαράτσι των 100€ που επιβάλλει στους αγρότες.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Απαιτούμε να καλυφθεί εδώ και τώρα το χαμένο μας εισόδημα και διεκδικούμε:

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια

• Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής

• Επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους

• Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις

• Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που εκτινάσσει το κόστος του ποτίσματος.

Η Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση σε νέο κύκλο ψεκασμών αντιμετώπισης του δάκου, η έξαρση του οποίου σηματοδοτεί καταστροφή της πλούσιας ελαιοπαραγωγής όπως το 2019. Να σταματήσει να προκαλεί τους ελαιοπαραγωγούς χρεώνοντάς σε αυτούς την ευθύνη των ψεκασμών.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ μετατρέποντάς τον σε δημόσιο οργανισμό, που δε θα χαρατσώνει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, με κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει το 100% των ζημιών στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και στις υποδομές.

Ισχυροποιούμε και μαζικοποιούμε τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική – ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook