Χανιά | «Καρδιοχτύπησαν» εν πλω 62 άτομα – Σκάφος έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά του Μαραθίου

χανιά-καρδιοχτύπησαν-εν-πλω-62-άτομα-82-434551

Μία περιπέτεια εν πλω, έζησαν  το πρωί της Τετάρτης 62 άτομα το σκάφος το οποίο επέβαιναν υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο στη ανοιχτά της θάλασσας στο Μαράθι.

Συγκεκριμένα το τουριστικό περιηγητικό σκάφος »ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» Ν.Χανίων 224 ξεκίνησε σύφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr στις 10.45 για περιηγητικό πλου, αλλά στη συνέχεια, έμεινε ακυβέρνητο, λόγω πιθανής ύπαρξης υδάτων στο σύστημα τροφοδοσίας.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε στις 11.30 και λίγο αργότερα το αλιευτικό Α/Κ »ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» Ν.Χ. 490 το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα Μαραθίου Σούδας, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του σώοι και αβλαβείς, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, το σκάφος αφού πέρασε από έλεγχο από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, αποκαταστάθηκε στις 15.25 η βλάβη και του επετράπη ο απόπλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία σκάφους με όνομα »ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» Ν.Χανίων 224, με εξήντα δύο (62) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Μαραθίου Χανίων, λόγω πιθανής ύπαρξης υδάτων στο σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους.

Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ »ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» Ν.Χ. 490, όπου με τη συνδρομή του, το »ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μαραθίου Σούδας, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές του με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ στη συνέχεια μετά την αποκατάσταση και την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του »ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Καρδιοχτύπησαν» εν πλω 62 άτομα – Σκάφος έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά του Μαραθίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook