Χανιά | “Καμία δραστηριότητα στην ύπαιθρο, τηλέφωνο στο 199 για την παραμικρή φλόγα” – Συστάσεις για την ημέρα συναγερμού για πυρκαγιά

Συνέντευξη τύπου στην αντιπεριφέρεια Χανίων παραχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλόγερης και ο αντιπύραρχος Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης και ο προϊστάμενος, με αφορμή το γεγονός ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας κινδύνου 5 (κατάσταση συναγερμού).

Ο Νίκος Καλογερής επισήμανε την ανάγκη να είμαστε όλοι αύριο προσεκτικοί:

“Έχουμε πολύ υψηλή βλάστηση στο νομό Χανίων, περιοχές με δυσκολία πρόσβασης και όλες τις συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση κάποιας πυρκαγιάς. Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων.

Ας μη βγει αύριο κάνεις στην ύπαιθρο, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσφερθεί βοήθεια. Ουσιαστικά απαγορεύεται η κυκλοφορία με αυτοκίνητα, άλλο όχημα ή με τα πόδια σε δάση και υπαίθριες περιοχές. Όσοι δεν μπορούν να το αποφύγουν, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, είτε είναι έργατοτεχνιτες, αγρότες, μελισσοκόμοι. Καλό θα είναι όλοι να αφήσουν για μεθαύριο της δουλειές τους ώστε να μη ζήσουμε μια κατάσταση αντίστοιχη με αυτή στην υπόλοιπη Ελλάδα.”

Ο Αντιπύραρχος Πρωτοπαπαδάκης Αντώνης, διοικητής της διοίκησης Π.Υ. Νομού Χανίων, ξεκαθάρισε οτι οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ενημερώσουν για το παραμικρό την πυροσβεστική:

“Το πυροσβεστικό σώμα από την έναρξη της αντιπυρικης περιόδου βρίσκεται κοντά σε ότι χρειαστεί, τόσοι για την πρόληψη όσο και για την αναστολή. Αύριο είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, με το δείκτη να είναι στο κόκκινο και όλες τις δυνάμεις να είναι στο ύπαιθρο, ώστε να ελέγχουν τον κόσμο και να επιληφθεί κάθε συμβάντος. Υπάρχει προσπαθεία σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει ενημέρωση για ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί μηχανοκίνητος εξοπλισμός. Από την μεριά μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για κάθε λόγο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι κατασκηνώσεις εντός δασικών εκτάσεων, καθώς και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Το τριψήφιο 199 υπάρχει για να ενημερώνουν οι πολίτες ακριβώς για το σημείο που επισημαίνεται η πυρκαγιά, ενώ την προανάκριση θα βοηθούσε και μια φωτογραφία. Είναι η πρώτη φορά για τη φετινή αντιπυρική περίοδο που ο νόμος Χανίων είναι σε κόκκινο συναγερμό.”

Ο Ιωάννης Βερικοκίδης, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χανίων, συμπλήρωσε:

“Στα πλαίσια της προετοιμασίας εν όψει της αυριανής ημέρας για την κατάσταση συναγερμού έχει ενημερώσει πλήρως, ώστε όλοι να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Τέθηκε σε επιφυλακή το σύνολο των υπαλλήλων της περιφέρειας και οι εθελοντικές ομάδες. Είναι σε ισχύ η απαγόρευση και θα ελέγχεται από την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία.”

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. να κλασουμε μπορούμε???

    δεν ενισχύετε το εσύ……λοκνταουν

    δεν ενισχύετε την πυροσβεστική παρα προσλαμβάνετε μπάτσους και τώρα επιβάλλετε μία καινούργια απαγόρευση κυκλοφορίας.., μήπως είναι ώρα να φεύγετε μην αρπάξουμε καμία χούντα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ