Χανιά | «Καμία ανοχή στις έμφυλες διακρίσεις» – Εκδικάστηκε η έφεση για ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα

χανιά-καμία-ανοχή-στις-έμφυλες-διακρ-1563303

Εκδικάστηκε την Τρίτη η έφεση στην υπόθεση της Ήβης, μιας τρανς γυναίκας η οποία είχε δεχθεί επίθεση από δύο άνδρες κοντά στα Νεώρια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου 2016. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, με την έδρα να επιβάλει ποινή 12 μηνών με αναστολή στον έναν από τους δύο άνδρες, ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος.

Ο άνδρας που κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, για μείωση ή ακόμα και μηδενισμό της ποινής, κάτι το οποίο και έγινε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που άσκησε την έφεση, ο κατηγουρούμενος παραμένει ένοχος, χωρίς να μεταβληθεί η ποινή του.

Η ίδια, σχολιάζοντας την απόφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως «Το μήνυμα πέρασε. Καμια ανοχή στις έμφυλες διακρίσεις».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Τελειώσαμε. Η ποινή παρέμεινε η ίδια. Ο ίδιος ο δικαστής θεώρησε πως ήταν ήδη πολύ επιεικής για να μειωθεί όπως αναμένεται σε μια έφεση. Ευχαριστώ πολύ όλα τα άτομα απο την κατάληψη Ρόζα Νερά, το Στέκι Μεταναστών Χανίων, τη φεμινιστικη συλλογικοτητα έμφυλες αταξίες, τη συνέλευση για το αυτοοργανωμενο pride Κρήτης, τη συνέλευση για αυτοοργανωμενους δημόσιους χωρους, την ΚΕΕΡΦΑ, την Ανταρσυα και όλους τους φίλους και φίλες που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δεν με άφησαν ποτέ μόνη μου και με βοήθησαν εκτός από την συνεχή παρουσία τους, έμπρακτα και υλικά αναλαμβάνοντας την συγκέντρωση των χρημάτων για τα δικαστικά μου έξοδα. Είμαι εδώ, ζωντανή, αγαπημένη, γεμάτη. Το μήνυμα πέρασε. Καμία ανοχή στις έμφυλες διακρίσεις. Τα βάλατε με τη λάθος τρανς».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook