Χανιά | «Η καραμέλα αφουγκράζομαι την κοινωνία δεν ισχύει εδώ» – Οργή για την τοποθέτηση του ΣΜΑ στον Τσιβαρά

χανιά-η-καραμέλα-αφουγκράζομαι-την-κ-1149055

«Σήμερα που ο Δήμαρχος περηφανεύεται ότι άνοιξε ο δρόμος για τον ΣΜΑ στον Τσιβαρά εγώ νοιώθω οργή. Δεν ρώτησε κανέναν και σας το βεβαιώνω, επειδή την περίοδο εκείνη, ήμουν αντιδήμαρχος Αρμένων. Η καραμέλα «αφουγκράζομαι την κοινωνία», δεν ισχύει εδώ»

Είναι τα λόγια της τέως αντιδημάρχου Αρμένων, Ρένα Τερεζάκη η οποία δηλώνει την αντίθεσή της στην απόφαση να τοποθετηθεί σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στον Τσιβαρά Αποκορώνου. Όπως εξηγεί, μόλις ενημερώθηκε για τη δημιουργία του σταθμού, αντέδρασε και μαζί με τον τον Τοπικό Καλυβών διαμαρτυρηθήκαν στο δήμαρχο, Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

Η ανακοίνωσή της:

Είχα την ατυχία να διατελέσω αντιδήμαρχος Δ.Ε Αρμένων απο 1/09/2014 εως 20/10/2018 όπου και με έδιωξε ο Δήμαρχος παράνομα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Γιατί ατυχία θα αναρωτηθείτε; Είναι μια θέση εξουσίας. Γι’ αυτόν που θέλει να δουλέψει και να προσφέρει δεν είναι εξουσία. Είναι ευθύνη, άγχος και πολύ τρέξιμο. Ένοιωθα όμως υπερήφανη όταν «κάτι» προσέφερα.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν έχει σημασία τι κάνεις η αν είναι ωφέλιμο για τους πολλούς ή αν είναι σημαντικό για το τόπο σου. Εξάλλου λίγοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν τη προσφορά. Για να επιβιώσεις στη θέση εξουσίας δεν αρκεί να δουλεύεις, πρέπει να υπακούς.

Να λες ΝΑΙ, να μην έχεις αντιρρήσεις.

Εγώ είχα και για το λόγο αυτόν αν και αντιδήμαρχος της ΔΕ Αρμένων δεν ρωτήθηκα ούτε καν ενημερώθηκα για τις προθέσεις του Δημάρχου να χωροθετήσει τον ΣΜΑ στον Τσιβαρά.

Τυχαία το άκουσα σε συζήτηση που έγινε στο ΔΣ για την αναγκαιότητα του έργου χωρίς να έχει προκύψει θέμα χωροθέτησης και μάλιστα από υπάλληλο του δήμου.

Αντέδρασα όπως ήταν φυσικό (είχε όμως πάρει ήδη εγκρίσεις από αρχαιολογία και Δασαρχείο) και μαζί με τον τον Τοπικό Καλυβών διαμαρτυρηθήκαμε στο δήμαρχο ο οποίος μας παρουσίασε ένα ΣΜΑ μέσα στην Αθήνα για να μας αποδείξει πόσο ωραίος και καθαρός είναι. Θα μπορούσε βέβαια να μας παρουσιάσει άλλον που έχει υποβαθμίσει ολόκληρη περιοχή από τα σκουπίδια και τη δυσοσμία.

Τον ρώτησα αν μπορούσε να γίνει παιδική χαρά εκεί μπροστά από τον ΣΜΑ και η απάντηση ήταν θετική.

«Να θυμάστε να τη διεκδικήσουμε».

Σήμερα που ο Δήμαρχος περηφανεύεται ότι άνοιξε ο δρόμος για τον ΣΜΑ στον Τσιβαρά εγώ νοιώθω οργή.

Δεν ρώτησε κανέναν και σας το βεβαιώνω, επειδή την περίοδο εκείνη, ήμουν αντιδήμαρχος Αρμένων. Η καραμέλα αφουγκράζομαι την κοινωνία, δεν ισχύει εδώ, οι αποφάσεις των Τ.Σ που αντιπροσωπεύουν τη φωνή των πολιτών δεν υπολογίζονται, ούτε καν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσοι είχαν το θάρρος δημοσιεύσαν τις αντιρρήσεις τους όσοι φοβούνται η εξαρτώνται δεν μιλάνε.

Να λοιπόν που ο ΣΜΑ θα γίνει στον Τσιβαρά.

Όσοι κάνετε τη διαδρομή Καλύβες- Βάμος συχνά, αποτυπώστε με τα κινητά σας τη διαδρομή. Να έχετε να θυμάστε γιατί σε λίγο θα βλέπετε απορριμματοφόρα, κάδους, σκουπίδια και χωματουργικά μηχανήματα.

«Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια εντυπωσιασμού» λέει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωση του για την αντιπολίτευση. Πόσα χρόνια πια να παίζουμε τέτοια παιχνίδια; Γιατί ότι κι αν λέμε είναι για εντυπωσιασμό; Αυτός ο δήμαρχος με τις εμμονές του και τον υπερφίαλο εγωισμό του έχει πάντα δίκιο; Μπορεί να αποφασίζει μόνος του; Δεν κάνει ποτέ λάθος;

Τουλάχιστον ας αγοράσει το οικόπεδο της ένωσης να τον τραβήξει μακριά από το δρόμο.

Για να έχεις «ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ» δεν αρκεί ένας ΣΜΑ θέλει οργάνωση και σωστή διοίκηση. Μπορείτε;

One thought on “Χανιά | «Η καραμέλα αφουγκράζομαι την κοινωνία δεν ισχύει εδώ» – Οργή για την τοποθέτηση του ΣΜΑ στον Τσιβαρά

  1. Παραιτησου κουκιανακη άμεσα είσαι ένας αγράμματος δήμαρχος και κατά τυχη βγήκες δήμαρχος 2 φορές δεν θα γίνει το ΣΜΑ σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook