Χανιά | «Γουρουνιές» στους Αγ. Αποστόλους – Γεμάτοι οι κάδοι, πεταμένα έξω τα σκουπίδια | Photos

χανιά-γουρουνιές-στους-αγ-αποστόλο-878120

Εικόνες ντροπής για άλλη μια φορά αντικρίζουν τουρίστες και επισκέπτες  που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στους Αγίους Αποστόλους, που αναμφίβολα αμαυρώνουν την πόλη των Χανίων και προσβάλλουν τους ίδιους τους Χανιώτες.

Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, όπως κατήγγειλε αναγνώστης μας, η κατάσταση το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή, ήταν τραγική.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι και γύρω τους πεταμένα δεκάδες σκουπίδια. Πλαστικά ποτηράκια με υπολείμματα καφέ, σακούλες, άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού κουτάκια από αναψυκτικά και γενικότερα ότι μας «βαραίνει» και μας είναι περιττό στη βόλτα ή στο μπάνιο μας. 

Σκουπίδια, που πέρα από τη βρωμιά και δυσωδία που αποπνέουν αποτελούν αναμφίβολα και εστία μικροβίων, καθιστώντας τα σημεία αυτά απειλή για τη δημοσία υγεία.

Παρόλα αυτά, απτόητοι οι ανεγκέφαλοι συμπολίτες μας, μιμούμενοι με τις συμπεριφορές τους τα συμπαθή… γουρούνακια, συνεχίζουν το βιολί τους και τα πετάνε εκτός κάδου.

Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να λέμε ότι τα πάντα είναι θέμα πολιτισμού και Παιδείας.

Τελικά όμως ίσως να είναι και θέμα… IQ! Γιατί πόση ποσότητα φαιάς ουσίας θα πρέπει άραγε να καταναλώσουμε για να σκεφτούμε, ότι από τη στιγμή που γέμισαν οι κάδοι, ή θα πρέπει να κλείσουμε τις  οι σακούλες και να τις αντικαταστήσουμε πετώντας τις παλιές στους μεγάλους κάδους απορριμμάτων του Δήμου ή να φυλάξουμε τα σκουπιδάκια που έχει ο καθένας μας και να τα πετάξουμε στη συνέχεια που θα βρούμε κάποιο άδειο καλάθι. Σίγουρα πάντως δεν είναι δείγμα πολιτισμού να πρέπει να σχηματίζουμε «βουνά» από τα σκουπίδια στα ήδη ξεχειλισμένα καλάθια ή να τα πετάμε έξω από τον κάδο. Εκτός κι αν κάποιοι το να πετάνε αβασάνιστα όπου βρουν τα σκουπίδια σας το θεωρούν «μαγκιά» και… cool.

Άραγε κάνουν το ίδιο και στο σπίτι τους; Η μήπως εκεί βάζουν σαν τρελοί τις φωνές στα παιδιά τους για την παραμικρή ακαθαρσία και σκουπιδάκι που βρίσκουν; Για σκεφτείτε το… Εκτός κι αν θέλουμε σε κάθε μας βήμα, έναν αστυνόμο πάνω από το κεφάλι μας, να μας κόβει πρόστιμα σε κάθε μας κίνηση.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | «Γουρουνιές» στους Αγ. Αποστόλους – Γεμάτοι οι κάδοι, πεταμένα έξω τα σκουπίδια | Photos

  1. Οταν ειναι γεματος ο καδος το παίρνεις μαζι σου να το πεταξεις αλλου !!!ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ κλικ κλικ!!!Και μετα σου φταινε οι αθίγγανοι που καθονται χωρις να ενοχλουν κανενα και βαζουν και μια μπουγαδα!!!Αισχος!!!!Ερχονται οι γιουφτοι και γεμιζουν τους καδους μας,αλλιωνουν την …καθριοτητα μας!!!)Βρωμοι!!!

  2. ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ δε θα αλλαξουμε ποτε στο ΕΛΛΑΣΙΣΤΑΝ. Εδω βαριουνται να περπατησουν και βλεπουμε που παρακαρουν , το σκουπιδακι θα κρατησουν να το πανε παραπερα?! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΜΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΓΙΑ!

    Επισης οοοοοσα κειμενα-φωτο και να βαζετε περι ευπρεπειας και σεβασμου στο συνολο και στο περιβαλλον εμεις ειμαστε αρχοντοχωριατες με μηδενικη παιδεια και ετσι θα μεινουμε!!!!

  3. Καλα χαλαρωστε λιγο με τους τουριστες. Εχουν δει πολλα τα ματια μας και στο εξωτερικο σε μερη που συχναζει ξαφνικα πολυς κοσμος.Δεν θα κανουμε το σωστο για τους τουριστες!!! για εμας θα το κανουμε! Στο κατω κατω περιμετρικα των καδων ειναι. Δεν λεω, ηλιθιο το να πεταξεις κατι εκει που δεν χωραει και θα πεσει κατω, αλλα τα βαζετε με λαθος ανθρωπους! Πιο πολυ θα επρεπε να κραζετε τους υπευθυνους για την αλλαγη των σακουλων παρα τον καθε ενα που εκει βρηκε καδο, εκει το πεταξε. Στο κατω κατω οι υπευθυνοι καθαριοτητας θα πρεπει να το μαζεψουνε. Δεν τα πεταξανε μεσα στο δασος ουτε στην παραλια. Ειδατε εσεις ποτε ανθρωπους της καθαριοτητας του Δημου να εργαζονται σε τετοια σημεια; Ειδικα τωρα με τοσο κοσμο θα επρεπε να περνανε πιο συχνα.

    1. (Τωρα σα να θυμαμαι στη Βαρκελωνη που ειχα παει Π.Π.(προ Παίδων) που κατουραγανε εξω απο τα μπαρ και σκυλοβρωμιενε ο τοπος!!!ΕΞΩ ΑΚΡΙΒΩΣ απο την μπορτα του μπαρ σε ΟΛΗ την Ισπανια!!!Και στα μαγαζια ολα κατω τα πετουσε,τσιγαρα χαρτοπετσετες κτ.λ. να λοιπόν Ισπανοι ηρθανε και γεμισανε τους καδους μας!!!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook