Χανιά | “Φρένο” Σημανδηράκη για τους καταχραστές δημόσιου χώρου – Έλεγχοι και επιβολή των κανόνων

Έρχονται εντατικοί έλεγχοι για την αυθαίρετη καταπάτηση του Δημόσιου χώρου από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε, το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν συνεχείς ελέγχους στους δημόσιους χώρους και όπου σημειώνεται καταπάτηση, οι υπηρεσίες θα αναγκάζουν τον παραβάτη να απομακρύνεται εντός μιας εβδομάδας, μέχρι την επαναληπτική εξέταση που θα γίνεται.

Για όσους δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία, οι υπηρεσίες θα πράττουν τα προβλεπόμενα, με ξήλωμα των αυθαίρετων αντικειμένων από τις όποιες περιοχές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων αναφέρει:

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συνδημότες μας ότι στο πλαίσιο σεβασμού του δημόσιου χώρου, της προσβασιμότητας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του νόμου 4483/2017 και του υφιστάμενου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και του εγκεκριμένου κανονισμού χρήσης του δημόσιου χώρου.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 55 του νόμου 4483/2017 αναφέρεται στην αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προβλέπει ότι “Επιδίδεται στον παραβάτη εντολή να άρει την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου, αφαιρώντας τα κάθε είδους αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν μέσα σε επτά (7) ημέρες από την επομένη της επιδόσεως. Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί, τα εν λόγω αντικείμενα απομακρύνονται άμεσα από συνεργείο του Δήμου”.

Είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των δημοτών στις διατάξεις του νόμου και του κανονισμού, καθώς ο σεβασμός του δημόσιου χώρου και των κανόνων θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμο μας”.

zarpanews.gr

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτά μας τα παν και άλλοι, ότι θα σπάσουν αυγά ,
  θα εφαρμόσουν τους νόμους, αλλά στη βράση κολάει το σίδερο…
  Να το δω και να μη το πιστέψω, δήμαρχος με απίδια προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον
  κόντρα στα λαμογέν συμφέροντα που κερνανε σαμπάνιες
  στη πλατεία συντριβανίου, όπου οι αυθέρετες κατασκευές γεμάτες με εμπορέυματα
  κοντέυουν να πνίξουν ολη τη πλατεία…

 2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΩΣ. Ν ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΚΩΣ. ΤΕΛΙΩΝΕ ΜΕ ΤΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

 3. Σχετικά με την πλατεία Συντριβανίου θα έπρεπε κάποια στιγμή οι Δημοτικές αρχές
  να ασχοληθούν με την αναβάθμιση της , καθώς είναι στην ουσία η πύλη εισόδου του
  λιμανιού , και η σημερινή εικόνα της είναι τριτοκοσμική. Θα έπρεπε να μπουν κανόνες όσο
  αφορά την τοποθέτηση εμπορευμάτων σε δημόσιο χώρο και να απομακρυνθούν ‘ολες οι αυθέρετες ξύλινες κατασκευές που χρησιμοποιουνται
  ως επέκταση των καταστημάτων, γιατί σήμερα ο επισκέπτης νομίζει ότι εισέρχετε στο γιουσουρούμ
  και όχι στο παλιό ενετικό λιμάνι. Άλωστε οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές το είχανε υποσχεθεί ότι
  θα προβούν σε παρεμβάσεις και οτι θα επισκευάσουν το συντριβάνι με τη συνδρομή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.

 4. Εγώ χάνω τη δουλειά μου παλιοπατσαουρι, με τον τουρισμό δουλεύουμε και εσύ μας το κόβεις αυτό, για να έχουνε χώρο οι πακιστανοί να πουλάνε χλαπατσες, έχω τρία παιδιά να μεγαλώσω παλιοπατσαουρι και εσύ και οι χώροι σου, πρέπει να βοηθάς τους υπλαλληλους και τον κόσμο που σε ψήφισε, ανέβασε και άλλο την ανεργία Για να έχεις χώρο να περνάς παλιό νούμερο

  • Δηλαδή για να καταλάβουμε καλύτερα εσείς είχατε στήσει την επιχειρηση
   σας καταπατώντας δημοσίους χώρους, και αντιδράτε
   επειδη πάει να μπει μία τάξη στις αυθαιρεσίες. Προτίνεται λοιπον να λύσουμε
   το πρόβλημα της ανεργίας με το να παρανομούμε. Ο τρόπος που εκφραζεστε προδίδει
   τι άνθρωπος είστε, έυχομαι ο Δήμαρχος να μην υποκύψει στις απειλές και τους τραμπουκισμούς
   και να κοιτάξει το γενικό συμφέρον και το καλο του τόπου.

 5. Εγ Ω Είμαι υπάλληλος ηλιθιε, εγώ δεν φταίω πουθενά, και στο κάτω κάτω της γραφής δεν ενοχλεί κανένας εντάξει? Αν δεν ξέρεις μην μιλάς,, άντε βλαμενε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ