Χανιά | «Ερέθισμα για να γαλουχήσουμε σωστά τα παιδιά μας» – H «Πίτσα με μύγες» προβλήθηκε στο ΚΑΜ | Video+Photos

χανιά-ερέθισμα-για-να-γαλουχήσουμε-σ-1580383

Προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ΚΑΜ η ταινία μικρού μήκους του Μιχάλη Μηνά «Πίτσα με μύγες», σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Το μήνυμα που εστάλη ήταν σαφές, ενώ η ίδια η ταινία αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση που ακολούθησε μετά την προβολή της.

«Η ταινία έχει διδακτικό χαρακτήρα, αφορά την ενδοοικογενειακή βία. Το σενάριο ήταν πολύ δύσκολο, βαρύ. Οι ηθοποιοί ζορίστηκαν αρκετά, γιατί η θεματολογία ήταν ιδιαίτερη. Ένας εκ των ηθοποιών ήταν μια γυναίκα έγκυος στον ένατο μήνα. Πρώτη φορά θα προβληθεί εδώ και μετά θα ταξιδέψει για τα φεστιβάλ», δήλωσε ο σκηνοθέτης, Μιχάλης Μηνάς.

«Αξίζει, γιατί μέσα από την ταινία μπορούμε να πάρουμε ερεθίσματα για να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν το αντίθετο φύλο, τον αλλοδαπό συμμαθητή, τον επαίτη του δρόμου, γενικά κάθε άνθρωπο αδύναμο. Εμένα η εγκυμοσύνη μου ήταν αληθινή και ήταν δύσκολο για μένα να παίξω, αλλά όλα πήγαν καλά», είπε η ηθοποιός, Κατερίνα Ποντικάκη.

«Η δυσκολία ήταν να αποδεχθείς έναν τέτοιο ρόλο. Πρέπει να τον κάνεις βίωμά σου, αλλά έναν τέτοιο ρόλο δεν μπορείς να τον κάνεις βίωμα μέσα απο εμπειρίες, προς θεού. Μέσα από τις οδηγίες του σκηνοθέτη, τα όσα έχεις διαβάσει, όσα έχεις ακούσει, προσπαθείς να χτίσεις έναν χαρακτήρα. Μιλάμε για κακοποίηση, για χείριστη βία κατά των γυναικών. Όμως, όταν θες να περάσεις το μήνυμα, κάνεις μια προσπάθεια παραπάνω» ανέφερε ο πρωταγωνιστής και «κακός» της υπόθεσης, Σταύρος Ζουλάκης.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή της Ελένης Ζερβουδάκη, αντιδήμαρχοου κοινωνικής πολιτικής Δήμου Χανίων, της Ελένης Βιγλάκη, Υπαστυνόμου Ά και προϊσταμένης γραφείου ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αλλά και της Δήμητρας Πενταράκη, κοινωνικής λειτουργού και συγγραφέα, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο θέμα της βίας από το σχολείο:

«Πρέπει να μπουν στο σχολείο εκπαιδευτικά προγράμματα που θα κάνουν τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, γιατί η βία είναι έκρηξη συναισθημάτων. Να υπάρξουν ομάδες που θα βοηθούν τις κοινωνικές δεξιότητες. Τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές που βλέπουν στο σπίτι και στα πρότυπά τους. Θέλουμε λοιπόν τα παιδιά να καλλιεργηθούν από την αρχή έτσι ώστε να μην πλαισιώνονται από φαινόμενα βίας οποιασδήποτε μορφής και όχι μόνο της έμφυλης».

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook