Χανιά | «Ένας καθηγητής για 120 φοιτητές» – Ελλείψεις σε υποδομές και μείωση ωρών διδασκαλίας καταγγέλλουν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου

χανιά-ένας-καθηγητής-για-120-φοιτητές-8-1390129

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων αναφέρουν οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής με ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του τμήματος, καταγγέλλουν έλλειψη σε προσωπικό καθηγητών, καθώς η τηλεκπαίδευση, δημιούργησε πρόβλημα στην παρακολούθηση των εργαστηριακών μαθημάτων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται όλοι μαζί σε αίθουσες, οι οποίες όπως αναφέρουν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

Στα 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας τα διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης γιγαντώνονται. Τρανό παράδειγμα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται το εργαστήριο της κοιτασματολογίας.

Με 2 έτη φοιτητών να παρακολουθούνε το εργαστήριο, αφού την περυσινή χρονιά δεν

πραγματοποιήθηκε λόγω των αδυναμιών της τηλεκπαίδευσης να ανταποκριθεί σε ένα αντικείμενο όπως αυτό του μηχανικού, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν δόθηκε ούτε μισό ευρώ για να γυρίσουμε στα έδρανά μας!

Αντί να δοθούν χρήματα ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές, καλείται ένας εργαστηριακός καθηγητής να πραγματοποιήσει το εργαστήριο κοιτασματολογίας σε 120 φοιτητές, μέσα σε αίθουσες στις οποίες βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλο και μάλιστα στάζουν από το ταβάνι νερό!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, υπονομεύεται η όποια γνώση καλείται ένας μηχανικός ορυκτών πόρων να λάβει καθώς δεν ανταποκρίνεται το εργαστήριο στις ανάγκες του γνωστικού αντικειμένου. Ο ίδιος ο καθηγητής που πραγματοποιεί το εργαστήριο ανέφερε πως οι διδακτικές ώρες του εργαστηρίου μειώθηκαν αφού είναι αδύνατον να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο φόρτο διαλέξεων!

Βέβαια η ανυπαρξία οποιουδήποτε μέτρου στήριξης των μαθημάτων μας δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Είναι αποκαλυπτικό πως η πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, την ίδια ώρα που εμείς βρισκόμασταν για 2 χρόνια εκτός των σχολών μας, συνέχιζε αδιάκοπα την λειτουργία της έρευνας, ξεκίνησε και συνεχίζει να λειτουργεί τμήματα ρομποτικής για παιδιά στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος επί πληρωμή, τώρα προχωρά σε παραχώρηση μιας τεράστιας έκτασης με τη μέθοδο ΣΔΙΤ σε ιδιώτη για να φτιαχτεί μέχρι και εμπορικό κέντρο!

Όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες του υπουργείου, το οποίο χρηματοδότησε με 353.000 ευρώ το Πολυτεχνείο, για την προώθηση του λεγόμενου στρατηγικού σχεδιασμού των Ιδρυμάτων. Από τις μέχρι τώρα πράξεις τους, καταλαβαίνει μέχρι και ο πιο αφελής τι σημαίνει για το εκάστοτε ίδρυμα, υπουργείο αλλά και κυβέρνηση στρατηγικός σχεδιασμός ενός πανεπιστημίου…

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο της αγοράς και της αξιολόγησης που ευαγγελίζονται, ένα

πανεπιστήμιο που αξιολογείται με 0 στην κάλυψη των αναγκών μας!

Καλούμε λοιπόν την πρυτανεία του Πολυτεχνείου και την κοσμητεία του ΜΗΧΟΠ εδώ και τώρα να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών και να σταματήσουν την κοροϊδία! Τους πόρους που αναφέρουν πως δεν έχουν, θα τους βρουν στα δις τα οποία σκορπάει η κυβέρνηση σε ενίσχυση επιχειρηματικών ομίλων, πολεμικό εξοπλισμό που βρίσκεται στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, στα ερευνητικά προγράμματα των ιδρυμάτων!

Απαιτούμε:

  • Άμεσα να προσληφθεί καθηγητικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του

    εργαστηρίου!

  • Να επισκευαστούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου!
  • Να γίνει επαναφορά των εργαστηριακών ωρών που χάνονται λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook