Χανιά | «Δώστε λύση για τον δρόμο» – Κάτοικοι του Ροδωπού ζητούν σωστή πρόσβαση στις Μένιες | Photos

χανιά-δώστε-λύση-για-τον-δρόμο-κάτ-1443947

Ανακοίνωση, με την οποία ζητούν βελτίωση του οδικού δικτύου στο ακρωτήρι της Σπάθας και συγκεκριμένα του δρόμου που οδηγεί στις Μένιες, την παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η περιοχή είναι επισκέψιμη από τουρίστες που όμως αναγκάζονται να ζητούν από ντόπιους να τους μεταφέρουν εκεί με αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ τονίζουν ότι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναγκάζονται να μετακινούνται πολλές φορές τη μέρα, πάνω σε έναν δρόμο που είναι σε κακή κατάσταση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η παραλία Μένιες ανήκει στην κατηγορία των ομορφότερων στα Χανιά, ενώ φιλοξενεί και το ιερό της αρχαίας Δίκτυννας, έναν αρχαιολογικό χώρο πλήρως εγκαταλελειμμένο…

Σε καθημερινή βάση τουρίστες επισκέπτονται τον χώρο από στεριά και θάλασσα, ωστόσο η πρόσβαση από τη στεριά είναι σχεδόν αδύνατη λόγο της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου που την ευθύνη του έχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Τουρίστες ζητάνε από τους χωριανούς να τους μεταφέρουν με οχήματα 4*4 στον προορισμό επειδή τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων τους στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, για να μη σπάσουν τα αυτοκίνητα.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και για τους κατοίκους του χωριού που το κύριο επάγγελμα τους είναι η κτηνοτροφία και αναγκάζονται καθημερινά να πηγαινοέρχονται 3-4 φορές την ημέρα, πάνω σε αυτόν τον ακατάλληλο δρόμο.

Ζητάμε από τους αρμόδιους να δώσουν λύση άμεσα ώστε η περιοχή να αποκτήσει έναν δρόμο στον οποίο θα μπορεί να μετακινούνται χωρίς προβλήματα και κίνδυνο να προκαλέσουν ζημιές στα οχήματά τους όλοι όσοι το επιθυμούν.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΡΟΔΩΠΟΥ»

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Δώστε λύση για τον δρόμο» – Κάτοικοι του Ροδωπού ζητούν σωστή πρόσβαση στις Μένιες | Photos

  1. Πεζοπορία για τους αυθεντικούς φυσιολάτρεις. Μην καταστρέφουμε ό,τι η φύση μας χαρίζει. Ας εκτιμήσουμε όσα χαιρόμαστε, ώστε να προστατεύσουμε την ακατέργαστη ομορφιά του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook