Χανιά | «Δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια» – Κάτοικοι της Γαύδου απαντούν στους γιατρούς της Κανδάνου

χανιά-δεν-υπάρχουν-λαϊκά-δικαστήρια-1207020

Ανακοίνωση με την οποία απαντούν στα όσα είχαν αναφέρει την Τρίτη οι γιατροί της Κανδάνου, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαύδου:

«Φυσικό επακόλουθο ενός τέτοιου δυστυχήματος είναι η αναστάτωση, η αναζήτηση των ευθυνών και γενικότερα η προσπάθεια εξεύρεσης του τι έφταιξε.

Κανένας κάτοικος του νησιού δεν έγινε ούτε δικαστής, ούτε εμπειρογνώμονας. Αν κάποιος κάτοικος του νησιού ή φίλος ή συγγενείς της Κορίνας ζήτησε από τον γιατρό να πει την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι υπήρξε ντόμινο δημόσιων επιθέσεων, ούτε στήθηκε κανένα λαϊκό δικαστήριο όπως αναφέρεται στο κείμενο των γιατρών, και σε αναρτήσεις της γιατρού της Γαύδου σε μέσο μαζικής δικτύωσης, τμήματα των οποίων αποτελούν συκοφαντία κατά των κατοίκων του νησιού.

Κάτι τέτοιο είναι άδικο για το νησί. Η αγανάκτηση των κατοίκων και οι δημοσιεύσεις αφορούν καθαρά την εγκληματική καθυστέρηση των όποιων μέσων διάσωσης διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός. Αν κάποιος ένοιωσε απειλή ή κινδηνο για την σωματική του ακεραιότητα από κάποιον, οφείλει να υποβάλει μήνυση στην κοντινότερη αστυνομική αρχή, και όχι να τσουβαλιάζει και να συκοφαντεί ένα ολόκληρο νησί.

Συμφωνούμε με τους γιατρούς και το φωνάζουμε χρόνια ότι οι ιατρικές ανάγκες ενός νησιού όπως η Γαύδος, τόσο μακριά από νοσοκομειακή υποδομή, δεν μπορούν να καλυφθούν από έναν αγροτικό γιατρό ο οποίος μόλις αποφοίτησε και δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Καλούμε τον υπουργό υγείας να καλύψει την θέση του ιατρείου της Γαύδου με γενικό γιατρό, δίνοντας ίσες δυνατότητες στην υγεία στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, με όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Παρακαλούμε το ZARPA.GR να ανακαλέσει τον συκοφαντικό τίτλο που χρησιμοποίει στο δημοσίευμα του, καθώς και τους γιατρούς να ανακαλέσουν τα όσα συκοφαντικά αναφέρουν για τους κατοίκους της Γαύδου. Στην Γαύδο δεν υπάρχει και ούτε ποτέ υπήρξε > > > > κτλ.

Στο νησί μας δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που ζουν εδώ γιατί αγαπούν την Γαύδο και παλεύουν με κόπο τις δυσκολίες της, κόντρα στην τάση για την ερημοποίηση της η οποία είναι μια ορατή απειλή. Υπάρχουν φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην άμεση υγειονομική φροντίδα.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαύδου»

Επισήμανση zarpanews.gr: Στα περί «συκοφαντικού τίτλου» που αναφέρονται παραπάνω, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα προς ανάκληση, καθώς δεν είναι κάτι που φανταστήκαμε εμείς, αλλά είναι κάτι που υποστηρίζουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους, γράφοντας: «…ο συνάδελφος αντιλαμβανόμενος ότι απειλείται ακόμα και η σωματική του ακεραιότητα…». Όπως δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση των γιατρών, έτσι δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση των κατοίκων, καλό θα ήταν όμως να γίνει αντιληπτό πως, επειδή τις δημοσιεύουμε, δεν σημαίνει ότι τις υιοθετούμε.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια» – Κάτοικοι της Γαύδου απαντούν στους γιατρούς της Κανδάνου

  1. ΣΕ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΟΤΑΝ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΓΑΥΔΙΩΤΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ; ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΜΠΑΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΜΑΣ! ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΡΚΗΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΑΥΔΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΑΠΕΝΑΝΙ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΥΔΙΩΤΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ & ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ! ΑΛΛΑ ΦΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ! ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook