Χανιά | «Αυτή ήταν η απόφαση που έπρεπε» – Τι είπαν μετά τα ισόβια στον δολοφόνο του Κώστα Κατσουλάκη | Video

χανιά-αυτή-ήταν-η-απόφαση-που-έπρεπε-1396327

Ικανοποίηση εξέφρασε μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, με την οποία διατηρήθηκε σε ισχύ η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων στον 63χρονο δράστη για τον φόνο του Κώστα Κατσουλάκη η πλευρά της πολιτικής αγωγής και μέλη της οικογένειας του θύματος.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και το δικαστήριο που δεν έσπασε τα ισόβια. Αυτή είναι η απόφαση που έπρεπε και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα τέτοια εγκλήματα», δήλωσε ο Αντώνης Κατσουλάκης, αδελφός του θύματος.

«Η απόφαση ήταν αναμφισβήτητα δίκαιη. Με την ποινή που επιβλήθηκε, δικαιώθηκε ο ίδιος και για την οικογένεια είναι μια παρηγοριά. Αλλά όταν έχουμε ανθρώπους που δείχνουν τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για την κοινωνία να αμύνεται. Γιατί εδώ φτάσαμε να έχουμε ανεπανόρθωτα αποτελέσματα. Δυστυχώς, έτσι όπως είναι η νομοθεσία, δεν συμβαίνει αυτό. Και φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο, που είναι το ανεπανόρθωτο. Τελευταία σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε φρικιαστικά εγκλήματα και εκ των υστέρων γίνεται αναφορά σε παρελθούσα αντικοινωνική συμπεριφορά του δράστη, για την οποία όμως τίποτα δεν έκανε κανείς. Εδώ, ο άνθρωπος αυτός έχει δεχτεί διάφορες άλλες ποινές για άλλα αδικήματα, αλλά μέχρι εκεί. Και έμεινε ένα παιδί ορφανό, μια γυναίκα χήρα και μια μάνα δίχως γιο», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του θύματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ελπίζουμε τέτοιες πράξεις να μην ξαναγίνουν. Ο Δήμος Πλατανιά είχε παραβρεθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, σήμερα απουσιάζει στην Αθήνα ο δήμαρχος αλλά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παραστούμε εδώ», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά, Μανούσος Βουλγαράκης. «Υπάρχει ανομία, αλλά θα πρέπει να επαγρυπνούμε και να μην επιτρέπουμε τέτοια περιστατικά να ξανασυμβούν», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον 63χρονο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και σε τρία ακόμα χρόνια φυλάκισης για τα αδικήματα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Δείτε ΕΔΩ τί ειπώθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης.

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook