Χανιά | «Άξιος εκπαιδευτικός θα είναι εκείνος που θα αγαπάει ο επιθεωρητής» – Βγήκαν στον δρόμο ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως | Video+Photos

χανιά-άξιος-εκπαιδευτικός-θα-είναι-ε-1629494

Συλλαλητήριο και πορεία στους δρόμους των Χανίων, με κατάληξη το κτίριο των διευθύνσεων εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στην εφαρμογή της αξιολόγησης όπως τις προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μίλησαν για επαναφορά του επιθεωρητή στα σχολεία, πράγμα που έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες και τόνισαν πως έτσι δεν θα υπάρξει πραγματική αξιολόγηση, αλλά μια σχέση εξάρτησης εκπαιδευτικών και επιθεωρητών:

«Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία, χωρίς επιτηρητές που κάθε δύο-τρία χρόνια θα περνούν, θα μας αναγκάζουν να δίνουμε μια θεατρική παράσταση και θα οικοδομηθεί ένας πελατειακός-κομματικός μηχανισμός που θα κάτσει στον σβέρκο του εκπαιδευτικού. Γυρίζουν το ρολόι της εκπαίδευσης 41 χρόνια πίσω και γι’ αυτό είναι ανεπιθύμητοι.

Δεν μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά, πότε είναι άξιος ένας εκπαιδευτικός. Πότε είναι άξιος, όταν οξύνει την κριτική σκέψη του μαθητή; Όταν τον βοηθάει να πάει καλά στις εξετάσεις; Όταν προάγει την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία; Όταν καλλιεργεί τον ανταγωνισμό; Όταν τον φοβούνται οι μαθητές; Όταν τον αγαπούν οι μαθητές; Μπορεί να είναι όλα αυτά και τίποτα από όλα αυτά, αλλά η κυβέρνηση απαντά σε αυτό το επιστημονικό ερώτημα με απλό τρόπο: άξιος εκπαιδευτικός θα είναι αυτός που θα αγαπάει ο επιθεωρητής. Επίσης, η κυβέρνηση θα συνδέσει την επιτυχία στην αξιολόγηση με τα μισθολογικά, πράγμα που θα καταστήσει τον εκπαιδευτικό, έρμαιο ενός κριτή που θα περνάει κάθε τόσο από το σχολείο αλλά στην πραγματικότητα εικόνα για την στάση του καθηγητή δεν θα διαμορφώνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης.

«Η συμμετοχή μας ξεπερνάει το 90% στην απεργία. Η επαναφορά του επιθεωρητή στα σχολεία μετά από 41 χρόνια είναι το μεγαλύτερο λάθος για την εκπαίδευση του αύριο. Ζητάμε να αποσυρθεί ο νόμος αυτός και ζητάμε σχολικούς συμβούλους που θα κάνουν αυτό που πρέπει: να έχουν συμβουλευτικό καθήκον και να στηρίζουν τον μαθητή. Η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων, πράγμα που δεν γίνεται. Δεν θα χρεωθούν στον εκπαιδευτικό τα ελλείμματα της πολιτείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Χανίων. Ο πρόεδερος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου, Βαγγέλης Πρασσόπουλος, δήλωσε ότι οι φοιτητές συμπαραστέκονται στους εκπαιδευτικούς, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων, Σταμάτης Μαμάκας, τόνισε ότι οι γονείς «βάζουν στους εκπαιδευτικούς άριστα, δέκα».

Ακολούθησε πορεία, η οποία κινήθηκε αρχικά προς την πλατεία 1866, στη συνέχεια επέστρεψε στο κέντρο και μέσω Δικαστηρίων κατέληξε στην οδό Γκερόλα, στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε φωτογραφίες:

5 thoughts on “Χανιά | «Άξιος εκπαιδευτικός θα είναι εκείνος που θα αγαπάει ο επιθεωρητής» – Βγήκαν στον δρόμο ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως | Video+Photos

  1. ΟΛΟΙ οι εργαζομενοι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αξιολογουνται…………….και τα κομμουνιστικα σκουπιδια δεν το θελουν βεβαια, γιατι θα αποδειχθει οτι ειναι τελειως αγραμματοι, και οτι θελουν τα παιδια μας να πηγαινουν στα ….φροντηστηρια τους και να τους πληρωνουν

  2. Εσεις ακομα συντηρειτε το ξερεις ποιος ειμαι εγω ? Θυμαστε? Ε τι παει να πει αυτος που αγαπαει? Μωρε ξερετε ηντα σας εγινεται? εεεε….ετσι οχι μονο μπροστα δε παμε παρα μονο πισω. Δημοσιο for ever!

  3. …..»Πότε είναι άξιος, όταν οξύνει την κριτική σκέψη του μαθητή; Όταν τον βοηθάει να πάει καλά στις εξετάσεις; Όταν προάγει την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία; Όταν καλλιεργεί τον ανταγωνισμό; Όταν τον φοβούνται οι μαθητές; Όταν τον αγαπούν οι μαθητές; Μπορεί να είναι όλα αυτά και τίποτα από όλα αυτά, αλλά η κυβέρνηση απαντά σε αυτό το επιστημονικό ερώτημα με απλό τρόπο: άξιος εκπαιδευτικός θα είναι αυτός που θα αγαπάει ο επιθεωρητής.», αναφέρεται στο άρθρο.
    Ωστόσο, θεωρείτε όλοι, ότι όλοι οι δάσκαλοι επιτελούν λειτούργημα; ότι κάνουν σωστά την δουλειά τους, ότι -ειδικά στις ευαίσθητες τάξεις του δημοτικού- στέκονται στα παιδιά όπως πρέπει; ότι τους δίνουν σωστές γνώσεις; Είμαστε σίγουροι για αυτό; Θέλω να πιστεύω ότι η αξιολόγηση για κάθε ένα εργαζόμενο είναι κάτι θεμιτό, δεν μπορεί όλοι να είναι άριστοι και σωστοί ή απλά έχουν μία θέση που την δεσμεύουν (ενώ θα μπορούσε να είναι κάποιος που αγαπαει και κάνει σωστά τη δουλειά του…. ).Άρα θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα και αυτό που διεκδικούν είναι ο ΤΡΟΠΟΣ αξιολόγησης και όχι η παντελής ΑΠΟΥΣΙΑ της…. Γιατί έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν είναι όλοι για αυτό το λειτούργημα (γιατί δουλειά δεν είναι….), ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να αξιολογείται η κατάσταση και τα παιδιά να μην είναι ερμαια….Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω με ποιον σωστό τρόπο, αλλά μήπως…;

  4. Μάλλον θέλουν να τους κάνει την αξιολόγηση ο Τσίπρας ή ο Πολάκης σαν δεν ντρεπόμαστε λες και δεν ξέρουν και οι ίδιοι πόσοι συνάδελφοί τους είναι ακατάλληλοι ,Δηλαδή μόνο στον ιδιωτικό τομέα πρέπει καθημερινά να αξιολογούνται οι εργαζόμενοι ενώ οι ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΧΙ μπράβο ρε μάγγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook