Χανιά | «Άναψε» το περίφημο φανάρι στην Ακρωτηρίου | Photo

χανιά-άναψε-το-περίφημο-φανάρι-στην-1378737

Έπειτα από μακροχρόνια αναμονή, το φανάρι που τοποθετήθηκε για να ρυθμίζει την κυκλοφορία στη διασταύρωση των οδών Κ. Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) και Προφήτη Ηλία, στο ύψος της προτομής του Κ. Ηλιάκη, τέθηκε τη Δευτέρα σε λειτουργία, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία του zarpanews.gr

Η καθυστέρηση οφείλονταν στο ότι έπρεπε να γίνει η σωστή διαγράμμιση, για την οποία μάλιστα χρειάστηκε να έρθει ειδικό συνεργείο εκτός Κρήτης για να την υλοποιήσει.

Με δεδομένη την επικινδυνότητα του σημείου, είναι θετικό πως, έστω και με καθυστέρηση, το φανάρι επιτέλους λειτουργεί.  zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Άναψε» το περίφημο φανάρι στην Ακρωτηρίου | Photo

  1. Άργησε αλλά έγινε! Είμαι κάτοικος της περιοχής τα τελευταία 35 χρόνια και θα πω τα εξής:

    Οι επιστήμονες που έκαναν το σχεδιασμό για την διαγράμμιση, παίζει να μην έχουν περάσει ποτέ από αυτόν τον δρόμο. Να μην είναι καν από τα Χανιά!!
    Διαφορετικά δεν θα είχαν κάνει τόσο ‘’καλή’’ δουλειά.
    Για να βγεις Ακρωτηρίου και να πας δεξιά για Χανιά ή αριστερά για αεροδρόμιο είναι ΜΙΑ λωρίδα. Γιατί, την στιγμή που υπάρχει χώρος να γίνουν δύο λωρίδες.
    Το φανάρι για να βγεις ανοίγει για πολύ λίγο, και τις ώρες κίνησης, η ουρά για να περάσεις το φανάρι θα φτάνει στο LIDL και ο χρόνος αναμονής (t).
    Το καλοκαίρι, οι ιθαγενείς το ξέρουν, όταν το ξενοδοχείο που είναι στον κόμβο έχει κόσμο, τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, όπως και του ιδιοκτήτη (άραγε έδωσαν άδεια για ξενοδοχείο, χωρίς να έχει χώρους στάθμευσης – βέβαια δεν είναι παράξενο στο Ελλαδιστάν) και κανείς δεν κάνει τίποτα. Αν πάρεις την τροχαία τηλέφωνο, δεν είναι δουλειά τους, θα σου πουν ότι να παραπονεθείς στην δημοτική αστυνομία (ποιά???) μάλλον δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει….
    Το αποτέλεσμα είναι μετά βίας μία λωρίδα κυκλοφορίας που περνάνε αυτοκίνητα, λεωφορεία, και βυτία που πάνε στο βιολογικό στον Κουμπελή.
    Κάντε το εικόνα και θα καταλάβετε τι πρόκειται να γίνει.

    Δεν θέλω να σας χαλάσω, αλλά ο κόσμος περίμενε να γίνει κάτι να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ την κίνηση και τους οδηγούς. Δεν φαίνεται να γίνει, μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θα κάνει την ζωή μας τουλάχιστον δύσκολη.

  2. Έπρεπε εξ’αρχής να μπει κυκλικός κόμβος ανάλογος με αυτόν έξω από το ΠΒΚ. Οι κυκλικοί κόμβοι αποδεδειγμένα σε όλη την Ευρώπη είναι ασφαλέστεροι καθώς αποτρέπουν τα θανατηφόρα ,,T bone,, ατυχήματα και αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα. Και στον Κατσαμπά θα έπρεπε να μπει κυκλικός κόμβος γιατί για να περάσεις σαν πεζός πρέπει να κάνεις το σταυρό σου μην σε μαζέψει κανένας φορτσάτος που καίει το κόκκινο!! Επίσης στον Κατσαμπά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους πεζούς καθώς οι οδηγοί που στρίβουν δεξιά (ερχόμενοι από Δαγκλή) προς την Μ. Κούνδουρου δεν παραχωρούν ποτέ προτεραιότητα στους πεζούς ενώ έχουν παλλόμενα πορτοκαλί. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διάβαση πεζών βρίσκεται σε τυφλό σημείο για τους οδηγούς ( πίσω από το κτίριο του φούρνου) οι πεζοί κινδυνεύουν να παρασυρθούν!
    Κανείς όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια σοβαρή μελέτη σε άλλη μια τόσο επικύνδινη διασταύρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook