Χανιά | «Αν δεν επιστρέψουν τα λεφτά όταν λήξει η προθεσμία, πάμε εισαγγελέα» – Ζητούν πίσω προκαταβολές για εκδρομές που δεν έγιναν | Video

χανιά-αν-δεν-επιστρέψουν-τα-λεφτά-ότα-1442432

Να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν πληρώσει γονείς μαθητών το 2020 σε ταξιδιωτικά γραφεία, για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ εξαιτίας της πανδημίας, ζητάει η Ένωση Γονέων Χανίων και την Τετάρτη, το μέλος του ΔΣ της ένωσης και γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, Σταύρος Ζώης, μίλησε στα ΜΜΕ για την υπόθεση:

«Το πρόβλημα αφορά όλη τη χώρα, αλλά εμείς μιλάμε για τον δήμο Χανίων και μερικά σχολεία της επαρχίας στον νομό Χανίων, περίπου 10 σχολεία. Τουριστικά γραφεία που είχαν δώσει προσφορές για να πάνε τα παιδιά εκδρομή κράτησαν τα λεφτά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και συνεχίζουν να τα κρατούν με νέες παρατάσεις. Ξεκίνησε το 2020 και τώρα έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν ως τις 30 Ιουνίου. Είναι οι προκαταβολές που είχαν δώσει οι γονείς και δεν πήγαν τα παιδιά λόγω κορονοϊού

Τα γραφεία μπορεί να είναι καλυμμένα νομικά ως το τέλος Ιουνίου, ωστόσο τα χρήματα έχουν καταβληθεί, χωρίς τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων πλήρωσαν, να πάνε ποτέ εκδρομή. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, τόνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων:

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά κινήθηκε στη λογική να στηρίξει τα τουριστικά γραφεία, αλλά η τσέπη των γονιών δεν την ενδιαφέρει. Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Εμείς ζητάμε να επιστραφούν τα λεφτά, ή τουλάχιστον να συμψηφιστούν άμεσα με τις εκδρομές που γίνονται φέτος που επιτράπηκαν ξανά οι εκδρομές».

Ο συμψηφισμός πάντως δεν είναι απόλυτα σωστή λύση, καθώς τα χρήματα είχαν πληρωθεί από γονείς μαθητών που στο μεταξύ έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία.

Ο κ. Ζώης υποστήριξε ακόμα ότι τα τουριστικά γραφεία επικαλούνται διάφορους λόγους για να μην επιστρέψουν τα χρήματα, ενώ αναγνώρισε ότι κάποιοι γονείς ενδεχομένως να μετέτρεψαν τις προκαταβολές σε άλλα εισιτήρια:

«Μας λένε ότι πρέπει να δώσουν προκαταβολή και δεν έχουν, ενώ αμφισβητούν και τα ποσά. Υποτίθεται όμως ότι υπάρχουν αποδείξεις. Αν όμως κάποιοι γονείς πήγαν και με τα χρήματα που είχαν δώσει, έβγαλαν άλλα εισιτήρια για άλλες διαδρομές, τα σχολεία δεν είναι λόγιστικά γραφεία για να τα τηρεί όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για περίπου 50.000 ευρώ για όλο τον νομό«, τόνισε ο κ. Ζώης και προανήγγειλε προσφυγές στη δικαιοσύνη:

«Μετά την τελευταία παράταση, όταν τελειώσει, οφείλουν να τα επιστρέψουν. Αν δεν το κάνουν, συντονιζόμαστε και πάμε στον εισαγγελέα με αναφορά ως σύλλογοι«, είπε.

Δείτε τη δήλωση:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Αν δεν επιστρέψουν τα λεφτά όταν λήξει η προθεσμία, πάμε εισαγγελέα» – Ζητούν πίσω προκαταβολές για εκδρομές που δεν έγιναν | Video

  1. 1. Δεν έχει πρόεδρο η Ένωση γονέων Χανίων?
    2. Υπάρχει πράγματι Διευθυντής σχολείου στα Χανιά που τον έχει στείλει στα δικαστήρια ένα τουριστικό γραφείο για το λόγο αυτό? Και αν ναι ποιο είναι το εν λόγω γραφείο,?
    Δώστε τα ονόματα τους επειδή σπιλωνονται όλα τα τουριστικά γραφεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook