Χανιά | “Αν άφηνα τον αδερφό μου στα χέρια του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, θα πέθαινε”

Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του 40χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά εχθές το πρωί σε χωριό της Κισσάμου με το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ο άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στα Περιβολάκια με την ζωή του, ευτυχώς, να μην διατρέχει αυτή τη στιγμή κίνδυνο.

Ωστόσο, αν άφηνε τους χειρισμούς της κατάστασης στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπως καταγγέλλει εξοργισμένος ο αδερφός του άτυχου άνδρα στο zarpanews.gr, πιθανώς να μην βρισκόταν τώρα στην ζωή.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου να μεταβεί στο περιστατικό, πάνω από 45 λεπτά, με τον ίδιο να αναγκάζεται να «φορτώσει» τον τραυματία στο όχημά του και να τον μεταφέρει προς την Κίσσαμο, ώστε να συναντήσει το ασθενοφόρο στα Χαιρεθιανά. Μισή ώρα μετά και αφού, όπως σχολιάζει, τον είχαν χωρίς ουσιαστικό λόγο στο έδαφος, ενώ ήταν σαφές οτι υπέφερε από εσωτερική αιμορραγία, τον έβαλαν στο ασθενοφόρο, όμως λίγο αργότερα έπρεπε να σταματήσουν για να… δέσουν το φορείο στο όχημα, αφού ήταν έτοιμο να φύγει.

Το πρόβλημα αυτό σε συνδυασμό με την… τρακαρισμένη πίσω πόρτα του ασθενοφόρου, η οποία χρειάστηκε μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια για να κλείσει, παραλίγο να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό σενάριο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα μέσα της διαδρομής παρουσιάστηκε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου στον 40χρονο, γεγονός που έθεσε για ακόμη μία φορά σε κίνδυνο τη ζωή του τραυματία.

Τέλος, το «κερασάκι στην τούρτα» της οργής των συγγενών ήταν ο χειρισμός της οδηγού του ασθενοφόρου, η οποία δεν άνοιξε καν τις σειρήνες ώστε να επιταχύνει και να προσπεράσει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο δρόμο για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπως επιβάλλεται σε αντίστοιχες περιστάσεις.

Όπως αναφέρει προβληματισμένος ο αδερφός του τραυματία στο zarpanews.gr, πολλοί κάτοικοι της Κισσάμου πιθανώς να έχουν χάσει ή να χάσουν στο μέλλον την ζωή τους εξαιτίας της ανεπάρκειας του Κέντρου Υγείας της περιοχής, αφού σε τέτοια επείγοντα περιστατικά, ακόμα και η καθυστέρηση μερικών λεπτών μπορεί να είναι καταστροφική, πόσο μάλλον μερικών… ωρών.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό θα ήταν πριν τη δημοσίευση κάποιας παρα-πληροφορίας τόσο σοβαρής να διασταυρώνετε τις πηγές σας.
    Το κέντρο υγείας εξυπηρετεί ολόκληρη την κισσαμο τόσα χρόνια αλλά ποτε δεν προέκυψε πρόβλημα.. άραγε τι λέτε να φταίει;; Δέχομαι σαφώς την ελευθερία του λόγου, άλλωστε και εγώ μπορώ να πω ότι είμαι από τον Άρη αλλά κάποια πράγματα είναι λίγο οφθαλμοφανή! Ψάξτε το λίγο καλύτερα την επόμενη φορά πρώτου μιλήσετε για ένα κέντρο υγείας που καθημερινά παράγει τόσο τεράστιο έργο και σώζει τόσες ζωές γιατί είναι αμαρτία όλοι αυτοί που κάνουν λειτούργημα για όλους εμάς καθημερινά να δέχονται τέτοια ανυπόστατα σχόλια και ειδικά τους τελευταίους μήνες που μένουν άγρυπνοι μερόνυχτα ολόκληρα και θέτουν τη ζωή τους και τις οικογένειες τους σε καθημερινό κίνδυνο λόγω Covid.. Αν αυτό βέβαια το θυμούνται όσοι αναδημοσιεύουν τα «άρθρα»..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ