Χανιά | Πυροσβέστες έσωσαν ζευγάρι Ολλανδών που χάθηκε μέσα στη βροχή – Τους κατέβασαν με σχοινιά

χανιά-πυροσβέστες-έσωσαν-ζευγάρι-ολλ-1298809
Φωτό από ertnews.gr

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ζευγαριού από την Ολλανδία, για τους οποίους στήθηκε το βράδυ της Πέμπτης επιχείρηση για τον εντοπισμό τους στα νότια του νομού Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων ήταν λίγο μετά τις 19.00 όταν ένας 40χρονος Ολλανδός τηλεφώνησε στο 112 ότι είχαν εγκλωβιστεί με την 32χρονη σύντροφό του στην περιοχή Μάρμαρα. Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει το απόγευμα από την Αγία Ρουμέλη με προορισμό το παραθαλάσσιο χωριό Λουτρό, αλλά σ’ ένα δύσκολο σημείο του μονοπατιού εγκλωβίστηκαν, χωρίς να μπορούν να πάνε ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη είχε σταματήσει η βροχή που έπεφτε όλη μέρα στην περιοχή. Αμέσως ο προϊστάμενος και ένας ακόμη πυροσβέστης από το κλιμάκιο της Ανώπολης Σφακίων, πήγαν στην περιοχή Λύκος και από εκεί πήραν το μονοπάτι μέχρι που έφτασαν στο ζευγάρι των Ολλανδών οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά ανήσυχοι καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν μόνοι τους.

Μάλιστα επειδή το σημείο που είχαν εγκλωβιστεί είναι πολύ απότομο και κατηφορικό είχαν ανέβει βορειότερα, με αποτέλεσμα οι έμπειροι διασώστες να χρειαστεί να τους δέσουν και να τους κατεβάζουν με σχοινιά. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30.

Όταν οι δύο Ολλανδοί βρέθηκαν και πάλι ασφαλείς στο μονοπάτι, δήλωσαν πως μπορούν να συνεχίσουν μόνοι τους για το Λουτρό που ήταν και ο προορισμός τους και ευχαρίστησαν θερμά τους δύο πυροσβέστες που τους απεγκλώβισαν, όπως φαίνεται από τα χαμόγελα τους στη φωτογραφία της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια ακόμη πετυχημένη επιχείρηση των έμπειρων πυροσβεστών, την πέμπτη μέσα σε μόλις ένα μήνα, τις οποίες κάθε φορά συντονίζει ο Διοικητής Π.Υ. Βρυσών.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook