Χανιά | Πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι

χανιά-πυρκαγιά-στο-εργοστάσιο-ανακύκ-888288

Συναγερμός τη νύχτα στην πυροσβεστική στα Χανιά από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 04: 26 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Π.Υ με επτά υπαλλήλους.

Ευτυχώς πάντως με την έναρξη της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του εργοστασίου και η κατάσβεση έγινε άμεσα χωρίς να προκληθούν παρά ελάχιστες ζημιές.

Τα αίτια που προκάλεσαν το συμβάν ερευνώνται.

Τι αναφέρει για το περιστατικό ο κ. Γιάννης Κουτράκης Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ :

Περιστατικό εκδήλωσης μικρής έκτασης φωτιάς πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα στον χώρο υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον φύλακα μέσω των συστημάτων επίβλεψης και ειδοποίησης που διαθέτει η εγκατάσταση. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η διεύθυνση και η ομάδα πυρασφάλειας του ΕΜΑΚ.

Με την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων πυροπροστασίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του προσωπικού της εγκατάστασης, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές, πέραν της καταστροφής μικρής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών. Η φωτιά προήλθε λίγο μετά την εκκένωση απορριμματοφόρου ανακύκλωσης στο χώρο υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook