Χανιά | Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στον Αποκόρωνα για τις εξελίξεις με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

χανιά-πυρ-ομαδόν-από-την-αντιπολίτευσ-869882

Την άρνησή της να προσέλθει στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αποκορώνου για τον περιβόητο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεδομένο φυσικά για την απόφασή αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση στον Τσιβαρά.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ως αναφορά την έκτακτη σύγκληση για διασαφήνιση της απόφασης 13/2020 της οικονομικής επιτροπής για τον ΣΜΑ.

Κύριε Πρόεδρε

Την Παρασκευή 22-01-2021 ήρθε στα ε-μέιλ μας πρόσκληση για οικονομική επιτροπή , με θέμα διασαφήνιση της απόφασης αρ. 13/2020 Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα δια ζώσης, παρόλο που τα μέτρα λόγο covid, δεν το επιτρέπουν.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος έκτακτης σύγκλησης, εφόσον η οικονομική επιτροπή , της 18 ης Φεβρουαρίου 2020, στο θέμα ‘’Έγκριση μελέτης με τίτλο «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Αποκορώνου», είχε αποφασίσει ομόφωνα την μη αποδοχή της εισήγησης, μετά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε, που είχαν σχέση: με τον τρόπο που μέχρι σήμερα ο κ. Δήμαρχος «αξιοποιεί» τέτοιες αποφάσεις που αναφέρονται σε παραλαβές μελετών που σκοπό είχαν τη πληρωμή του μελετητή σαν αποδοχή από την αντιπολίτευση της θέσης για την εγκατάσταση ΣΜΑ, την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για εξεύρεση κατάλληλου χώρου για Σ.Μ.Α. προ τριμήνου, την ελλιπή εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά και την άρνηση της να μας δώσει, όλα τα αντίγραφα των αναθεσεων , έστω και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς και αντίγραφο της μελέτης, αλλά και την απόφαση Δ.Σ.83/2019 όπου είχε κρίνει ακατάλληλο τον χώρο στον οποίο η προαναφερόμενη μελέτη προσδιόριζε για Σ.Μ.Α. Επίσης επισημάναμε ότι ως προς την εισήγηση του θέματος, αυτή αφορούσε την παραλαβή και όχι την έγκριση αυτής, όπως αναφερόταν στην εισήγηση.

Δια αυτό τον λόγο, δεν θα παραβρεθούμε και επικαλούμαστε τα πρόχειρα πρακτικά στα οποία έχουν καταγραφεί οι αντιρρήσεις μας και η σύμφωνη γνώμη σας με εμάς.

Η απόφαση, όπως μας στάλθηκε, χωρίς ΑΔΑ, δεν είναι ορθή και ζητήσαμε από κοινού, από την τότε γραμματέα, να διορθωθεί, ως προς το ορθό, το οποίο μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει. Αντί αυτού μας στείλατε πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση επί του θέματος αυτού.

Πολλάκις έχουμε επισημάνει τις ελλιπείς εισηγήσεις αλλά και την μη αποστολή των αποφάσεων, όπως και την δυσκολία να μας δοθούν οι αποφάσεις ή τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων, όπου δυστυχώς δεν υπάρχουν σε πολλές συνεδριάσεις, ακόμα και κατόπιν αίτησης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Σγουράκης Σταμάτης επικεφαλής

Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική

Φρονιμάκη Αναστασία

Αποκόρωνας η Γή μας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook