Χανιά | Ψηφίσματα και συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νικήτα Βενιζέλου

χανιά-ψηφίσματα-και-συλλυπητήρια-για-996954

Ψηφίσματα για το θάνατο του πρώην Βουλευτή Χανίων, Νικήτα Βενιζέλου και συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένειά του εξέδωσαν φορείς, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους του ΝΙΚΗΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ εγγονού του Ελευθερίου Βενιζέλου,  πρώην Βουλευτή Χανίων, Προέδρου του Κόμματος Φιλελευθέρων και Αντιπροέδρου της Βουλής, με σημαντική αντιδικτατορική δράση, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

– να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία από τον Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Παπαδάκη

– να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

– να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Δήλωση πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο θάνατος του Νικήτα Βενιζέλου μας γεμίζει θλίψη. Εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου, τίμησε το όνομά του με τη δημόσια παρουσία του. Αγωνίστηκε σθεναρά κατά της δικτατορίας, υποστήριξε με θέρμη τις φιλελεύθερες ιδέες, πολιτεύθηκε με μετριοπάθεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Βενιζέλου, δήλωσε: «Ο Νικήτας Βενιζέλος υπήρξε συνεπής εργάτης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση, ενώ με προσωπικά του έξοδα βοήθησε οικονομικά το πλήρωμα του Αντιτορπιλικού Βέλος το οποίο κατά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 στασίασε και διέφευγε στην Ιταλία. Για τον λόγο αυτόν, του απενεμήθη παράσημο από το ελληνικό κράτος μετά την πτώση της δικτατορίας.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του».

Δήλωση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Νικήτα Βενιζέλου, πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εγγονού του Ελευθερίου Βενιζέλου. Άνθρωπος με υψηλό ήθος, ταγμένος στα φιλελεύθερα ιδεώδη, ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση και ήταν παρών στις πολιτικές εξελίξεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Δήλωση Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη

«Ο Νικήτας Βενιζέλος, εκφραστής της μακράς φιλελεύθερης παράδοσης της οικογένειάς του, υπήρξε ένας πολιτικός του μέτρου. Εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου, έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική στο πλάι του θείου του, Σοφοκλή. Στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας έδωσε το δυναμικό του παρών και στη μεταπολίτευση εκπροσώπησε επάξια τα Χανιά στη Βουλή για δύο θητείες.

Επανασύστησε το ιστορικό Κόμμα Φιλελευθέρων, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής. Επίσης, διέγραψε μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δήλωση Περιφερειαρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη

“Ο Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε συνεχιστής της φιλελεύθερης παράδοσης της οικογένειάς του.Ο Νικήτας Βενιζέλος, είχε αντιδικτατορική δράση και εκπροσώπησε επάξια στο Ελληνικό κοινοβούλιο την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια Βουλευτής Χανιών,αλλά και Αθηνών, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ως Περιφέρεια Κρήτης,εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Δήλωση  του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαου Καλογερή

Ο Νικήτας Βενιζέλος, πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, εγγονός του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε αγωνιστής και υπέρμαχος της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος του, την κοινωνική και αντιστασιακή του δράση, και την αταλάντευτη προσήλωσή του στον φιλελευθερισμό. Ο Νικήτας Βενιζέλος άφησε το προσωπικό του στίγμα στην ιστορία των πολιτικών εξελίξεων της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και τη Δημοκρατία.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 Ψήφισμα Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας 

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη κατάληξη της 17χρονης Νεκταρίας, τέκνο των μελών της Ένωσής μας, του Α/Υ΄ Γεώργιου Μπαλάση και της Υ/Α΄ Ιωάννας Σαρρή, που έχασε σήμερα πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου τη μάχη με τη ζωή, συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος που υπέστη πριν από δύο βδομάδες.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους μας, γονείς της μικρής Νεκταρίας για το ψυχικό σθένος και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή ώρα, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα προκειμένου να δώσουν ελπίδα και να σώσουν με την ενέργειά τους αυτή και άλλες ζωές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αφού συγκλήθηκε έκτακτα ενέκρινε το παρόν ψήφισμα :

Εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσής μας στην οικογένεια και στους οικείους της 17χρονης Νεκταρίας

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 12:00΄ στην Άμνατο Ρεθύμνου

Να καταθέσει αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό των 1.000 € σε λογαριασμό της οικογένειας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της αγαπητής Νεκταρίας

Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο για δημοσίευση με την ευχή μας να είναι ελαφρύ το χώμα της Γης που θα τη σκεπάσει

Αιωνία της η μνήμη

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook