Χανιά | Προβολή ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο από τους «Φίλους των Γραμμάτων και των Τεχνών»

χανιά-προβολή-ταινίας-στο-πνευματικό-800947

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών» στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος «Εδώ είναι Βαλκάνια» που διοργανώνει φέτος στα Χανιά, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων θα προβάλει την πολυβραβευμένη ταινία «4 Μήνες, 3 Βδομάδες και 2 Μέρες» (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile / 4 Months, 3 Weeks and 2 Days), σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κριστιάν Μουντζίου (Cristian Mungiu) παραγωγής 2007.

Είσοδος ελεύθερη

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Ρουμανία την εποχή του Τσαουσέσκου. Η Οτίλια και η Γκαμπίτα είναι φοιτήτριες και φίλες. Όταν προκύπτει στην Γκαμπίτα ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, πανικοβάλλεται, καθώς οι εκτρώσεις απαγορεύονται από το καθεστώς. Έτσι, η Γκαμπίτα ζητά τη βοήθεια της Οτίλια. Για να κάνει την έκτρωση, απευθύνονται στον κ. Μπέμπε, που τις κάνει παράνομα, και κλείνουν οι τρεις τους ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο. Οι κοπέλες λένε στον Μπέμπε πως η Γκαμπίτα είναι τριών μηνών, κάτι που στη συνέχεια, ανακαλύπτει πως δεν είναι αλήθεια. Για τον λόγο αυτό, τους ζητά περισσότερα χρήματα, αλλά αυτές δεν τα διαθέτουν…

Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών ο Χρυσός Φοίνικας και το βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ των Καννών και το βραβείο καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook