Χανιά | Πρωτοβουλία Σημανδηράκη για την προστασία των αλόγων του Ενετικού Λιμένα

χανιά-πρωτοβουλία-σημανδηράκη-για-τη-147004

Συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών με άλογα, του Ενετικού Λιμένα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο Χανίων έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων προστασίας και φροντίδας για τα άλογα κατά την πολύωρη έκθεσή τους στον καυτό ήλιο τη θερινή περίοδο.

Με την συνεργασία των ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών αλλά και την οικονομική συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφασίστηκε η κατασκευή και η τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο.

Όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων, ενώ οι συγκεκριμένες κατασκευές θα πρέπει να τοποθετηθούν στις άμαξες το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των αλόγων συμφώνησαν με την πρωτοβουλία και ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμο Χανίων όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τοποθέτησης της ειδικής κατασκευής.

Zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Πρωτοβουλία Σημανδηράκη για την προστασία των αλόγων του Ενετικού Λιμένα

  1. Hartelijk dank aan de heer Malandrakis, eindelijk een burgemeester die zich het dierenleed mbt de paarden in Chania,
    aantrekt, geweldig nieuws.
    Er zijn al diverse dierenorganisaties geweest (o.a. in Nederland) die ook proberen om de toeristen bewust te maken
    van het dierenleed.
    Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

  2. Να απαγορευτεί αμέσως η βόλτα με τις άμαξες.
    Εκτος του οτι βασανίζεται το άλογο προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση.
    Ντροπη για τα Χανιά και όλο αυτό για 5 άτομα που θέλουν να βγάλουν γρήγορα χρήμα εκθέτουν μια ολόκληρη πόλη!

  3. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥ ΟΠΩς ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ? ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook