Χανιά | Πρωτότυπες δράσεις για εφήβους και νέους στην Κίσσαμο

χανιά-πρωτότυπες-δράσεις-για-εφήβους-1572979

H Χρυσηίδα Πευκιανάκη, κοινωνική λειτουργός στο κέντρο κοινότητας Κισσάμου, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, για τις εθελοντικές ομάδες εφήβων και νέων, αλλά και τις δράσεις που είναι προ πυλών.

«Η Κίσσαμος έχει μια ιστορία στις ομάδες εθελοντισμού, όπου οι άνθρωποι βρίσκονται και δημιουργούν πράγματα» τόνισε η κ. Πευκιανάκη.

«Από πέρσι έχουμε ξεκινήσει τις ομάδες εφήβων και νέων στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων σε συνεργασία με το κέντρο κοινότητας. Έχουμε την ομάδα γκράφιτι, όπου συναντιούνται νέοι και δημιουργούν σχέδια και διάφορα πρότζεκτ, αλλά και ομάδες συζήτησης. Φέτος, θέλουμε να μιλάμε προφορικά αγγλικά, από 14 έως 25 ετών, για να εξασκούμαστε, αφού κι οι νέοι σε αυτές τις ηλικίες ξεκινούν τις δουλειές τους πάνω στον τουρισμό και θέλουμε να μάθουμε να μιλάμε χωρίς φόβο και δισταγμό. Επίσης, θέλουμε να εμπλακούμε σε εθελοντικές δράσεις που θα αφορούν ένα social store, με την ανακύκλωση των ρούχων. Έτσι, συγκεντρώνουμε συμμετοχές, φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα και προχωράμε».

Δύο νέες δράσεις έρχονται στην Κίσσαμο

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε επίσης, μια δράση για εφήβους, όπου θα επικοινωνούμε με συμμαθητές από άλλα σχολεία. Μας αρέσει τα παιδιά να παίρνουν πρωτοβουλίες, να προτείνουν ιδέες και δραστηριότητες. Γι’ αυτό κι ο τίτλος του προγράμματος είναι «Καλύτερα μαζί» και υπάρχει μια υποστήριξη στη χορήγηση υλικών αν χρειαστούμε.

Τέλος, με αφορμή την φωνή του Κώστα Βαρουχάκη, επιθυμήσαμε να δημιουργήσουμε ένα οικολογικό σύστημα σε ένα κήπο που μας παρέχει ο δήμος, προκειμένου να τον καλλιεργήσουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε τους μαθητές του ΕΠΑΛ που εξειδικεύονται στη γεωπονία, αλλά και οι μαθητές του ΕΕΚ μαθαίνουν την γεωργία, οπότε πάνω σε αυτό θα προσπαθήσουμε να το διαμορφώσουμε.

Καλούμε όποιον θέλει να μάθει περισσότερα, αλλά και να εκπαιδευτεί ως εθελοντής γνωστικά, να έρθει και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Ο κήπος που θεραπεύει»».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook