Χανιά | Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά για την διαμόρφωση δημοτικών τελών

χανιά-πρόταση-της-λαϊκής-συσπείρωσης-845009

Πρόταση για την διαμόρφωση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης, Κουμάκη Αλεξία και Μαριανάκης Στυλιανός, όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο τύπου της  παράταξης.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής

Οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η κοινωνία ολόκληρη σηκώνουν σήμερα το 94% των φορολογικών βαρών στο επίπεδο του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ίδια περίοδο η κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Διοίκηση βυθίζεται ενώ εντείνεται η υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω και των Δήμων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επιμένει πως οι δήμοι πρέπει να στραφεί στην διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για το σύνολο των αναγκών τους (λειτουργία, μισθοδοσία κ.α.) και να σταματήσει ο προσανατολισμός στη διαρκή και εντεινόμενη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών και των μικροεπαγγελματιών και αγροτών της περιοχής .

Ξέρετε στο όνομα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας πέρασαν στους δήμους μια σειρά αρμοδιότητες χωρίς πόρους.

Ενισχύετε γενικά η λογική της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ δηλαδή πλήρωνε για να έχεις ξανά και ξανά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά » υπογραμμίζει ότι η σταθερότητα των τελών δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων σηκώσαμε ασήκωτα βάρη και μπροστά στη γενικευμένη φορολογική επιβάρυνση και στο τσάκισμα των λαϊκών οικογενειών και των μικροεπαγγελματιών – αγροτών της περιοχής μας .(3.3 εκ. οι εισπράξεις του δήμου ).

Τα ανταποδοτικά τέλη και η κάθε λογής φορολόγηση που προτείνει η δημοτική αρχή Πλατανιά , υπηρετούν την πολιτική της, που ταυτίζεται με την πολιτική που λεει : ‘’Οι Δήμοι να λειτουργούν με έσοδα που εισπράττουν από τους εργαζόμενους, γενικεύοντας την φορομπηξία που προστίθεται στην συνολικότερη βαριά φορολογία του κράτους΄΄.

Η πολιτική της ανταποδοτικότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και αποδέχεται και η δημοτική αρχή Πλατανιά , απαγορεύει τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά » δεν αποδέχεται τη λογική αυτή ως μονόδρομο και προτείνει ως πρώτα βήματα μιας άλλης κατεύθυνσης:

1. Μηδενισμός των δημοτικών τελών για όσους δημότες έχουν εισόδημα μέχρι το αφορολόγητο όριο (8.636 €) και για τους ανέργους του δήμου μας.

2. Μείωση των συντελεστών κατά 50% για τις οικίες λαϊκών οικογενειών με εισόδημα μέχρι 20.000 €, προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε παιδί.

3. Αναθεώρηση επί το ευνοϊκότερο των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για απαλλαγή από δημοτικά τέλη των άπορων, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκών οικογενειών, τρίτεκνων και πολύτεκνων.

4. Τριπλασιασμό του συντελεστή για Α.Ε., τράπεζες και επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο.

5. Εφαρμογή του οικιακού συντελεστή για τους επαγγελματίες που επηρεάζονται από τα έργα ανάπλασης και για όσο καιρό επηρεάζονται.

6. Ελάφρυνση σε περιοχές που είχαμε τις καταστροφές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook