Χανιά | Προτάσεις για μειώσεις στα δημοτικά τέλη από την Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου

χανιά-προτάσεις-για-μειώσεις-στα-δημο-849601

Σειρά προτάσεων για μείωση των δημοτικών τελών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού προτείνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωση του δήμου Αποκορώνου.

Ειδικότερα:

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως υπεύθυνη δύναμη πρότεινε να μην πραγματοποιηθεί  το σημερινό  δια περιφοράς  Δημοτικό Συμβούλιο κυρίως λόγω της κρισιμότητας του θέματος της μείωσης των δημοτικών τελών και να πραγματοποιηθεί άμεσα με τηλεδιάσκεψη όπως γίνεται και σε άλλους δήμους ή δια ζώσης σε κατάλληλο χώρο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας .

Ειδικότερα για την μείωση των δημοτικών τελών η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει  τα εξής.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τουλάχιστον 4 μήνες όλων  όσων επλήγησαν από την πανδημία  και για όλο τον χρόνο σε  όσους  είναι άνεργοι η είναι στο Κοινωνικό Εισόδημα  Αλληλεγγύης και  στις καταστάσεις της πρόνοιας.

Να μην πάρει απόφαση η δημοτική αρχή να διακόψει το νερό ύδρευσης η άρδευσης σε φτωχές λαϊκές- εργατικές οικογένειες.

Για τους επαγγελματίες  που κλείσανε με απόφαση της κυβέρνησης ζητάμε απαλλαγή για το επόμενο  6μηνο από τα δημοτικά τέλη καθώς και την απαλλαγή τους από το τέλος τραπεζοκαθισμάτων για όσο διάστημα είναι κλειστά τα μαγαζιά τους.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα μισθώματα για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία για το διάστημα που θα έχουν κλειστά την επιχείρηση τους     ( πχ κυλικεία σχολείων).

Κατάργηση του ενοικίου χρήσης αιγιαλού άλλα και ελεύθερη πρόσβαση όλων σε αυτόν.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τον Δήμο

Για να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει, μαζί με το εργατικό το  λαϊκό κίνημα, να εναντιωθούμε στην μείωση πόρων προς τους δήμους που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, να διεκδικήσουμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση των  μνημονιακών νόμων που επιβάλουν δημοσιονομικό κορσέ στον προϋπολογισμό των δήμων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης  Σταύρος»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook