Χανιά | Προσπάθεια τρομοκράτησης με προσαγωγές και κατηγορίες καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης

χανιά-προσπάθεια-τρομοκράτησης-με-πρ-1184697

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τη σύλληψη και τις προσαγωγές από την αστυνομία, φοιτητών στα Χανιά το Σάββατο και χαρακτηρίζουν ανυπόστατες και κατασκευασμένες τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ, εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ, Αρχιτεκτονικής και ΜΠΔ Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και ο Ενιαίος Σύλλογος.

Οι φοιτητές μιλούν για προσπάθεια τρομοκράτησης και ζητούν απόσυρση των κατηγοριών:

«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ διεξάγει μία εκστρατεία τρομοκράτησης των φοιτητών και της νεολαίας που αγωνίζεται και κινητοποιείται μαζικά απέναντι στον νόμο-έκτρωμα για την εκπαίδευση των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις και οι δεκάδες αποφάσεις συλλόγων φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων, έχουν δείξει στην κυβέρνηση ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται και θα αγωνιστεί απέναντι στον αυταρχισμό, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει.

Στις 27/2, σε συνέχεια του κρεσέντο καταστολής στο ΑΠΘ και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις, αστυνομικοί στα Χανιά εισέβαλαν στα σπίτια φοιτητών ασκώντας τρομοκρατία και προσήγαγαν φοιτητές μέσα και έξω από τα σπίτια τους. Ασφάλεια με πολιτικά και πολιτικά αυτοκίνητα χωρίς καν να επιδειχθούν ταυτότητες «απήγαγε» φοιτητές και τους μετέφερε για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Άλλους φοιτητές τους ακολουθούσε η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προσήχθη, ανάμεσα σε άλλους, και ο φοιτητής Γ.Σ., μέλος του ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε αναίτια έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε μία προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της αυθαίρετης πρακτικής κατατρομοκράτησης του απαγγέλθηκαν τελείως ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Να παρακολουθούν φοιτητές και να στήνουν καρτέρι στα σπίτια τους. Αυτή είναι η εικόνα του νέου σπουδαστικού της ασφάλειας που χτίζει η ΝΔ στα χνάρια τωνπρακτικών της ασφάλειας επί χούντας. Δεν θα τους περάσει!

Οι σημερινές πρακτικές της αστυνομίας στα Χανιά αποτελούν μία ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται απέναντι στις πλήρως αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές τρομοκράτησης που προσπαθούν να φιμώσουν και να χτυπήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους.

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες.

Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ. και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές, που αδίκως στοχοποιούνται.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Προσπάθεια τρομοκράτησης με προσαγωγές και κατηγορίες καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης

  1. Ναι τι δεν καταλαβαίνουμε? Χουντα ζουμε! Για να κυκλοφορήσουμε πρεπει να δίνουμε αναφορά στον αστυνομικο τι ωρα βγήκαμε, γιατί βγήκαμε και που παμε! Νυχτερινή απαγόρευση, σε ορισμένες περιοχες από τις 6μμ όταν οι περισσοτεροι ειδικοί έχουν πει ότι δεν έχει και κανένα απολυτως νόημα. Ξυλο σε φοιτητές και διαδηλωτές, μην ξεχνάμε ότι και στη χουντα οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν πρωτοι και μετά τους στήριξε ο υπόλοιπος κόσμος. Οι διαδηλώσεις για οποιοδήποτε λόγο πρεπει να περνανε απο έγκριση της αστυνομίας (χθες 150 άτομα στην παραλια Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσουν κατά του λοκνταουν είχαν 5-6 διμοιρίες ΜΑΤ λες και είναι εγκληματίες). Τα κανάλια δείχνουν μια άλλη εντελώς πραγματικοτητα και τα σκάνδαλα καλύπτονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Πανδημία έχουμε και αντί να βλέπουμε ενίσχυση του συστήματος υγείας γιατρους ασθενοφόρα, βλέπουμε απαγορεύσεις μπάτσους και περιπολικά. Ας ξυπνησουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook