Χανιά | Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη – Πως επιτήδειοι προσποιούνται την… Τράπεζα Πειραιώς | Photo

Δεν έχουν τέλος τα κακόβουλα emails από επιτήδειους, με κάθε λογής αφορμή και δικαιολογία, προκειμένου να καταφέρουν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας.

Μπορεί για τους περισσότερους οι ενδείξεις της απάτης να είναι εμφανείς, όμως οι απατεώνες δεν «ποντάρουν» σε αυτούς. Ένας από τους χιλιάδες αποδέκτες των μαζικών mail που στέλνουν να καταχωρήσει τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής του κάρτας και ο σκοπός του επιτήδειου έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού μπορούν να του δώσουν την δυνατότητα για ηλεκτρονικές αγορές ή ακόμα και για άμεσα χρήματα, όσα προλάβει να «τραβήξει» πριν γίνει αντιληπτός.

Ευτυχώς, μια συμπολίτης μας στα Χανιά αντιλήφθηκε την απάτη στο email που της έστειλε η «winbank», η ηλεκτρονική πλατφόρμα της τράπεζας Πειραιώς, όπου ο παραλήπτης καλούνταν να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του. 

Προσοχή, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας ζητήσει τα στοιχεία της κάρτας σας, εκτός αν πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές αγορές και συναλλαγές και όταν προηγουμένως έχετε μεταφερθεί σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ